Banca Transilvania ia un credit in valoare de 60 milioane euro

Data publicarii: 15-11-2006
Banca Transilvania ia un credit in valoare de 60 milioane euroDEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH), European Fund for Southeast Europe (EFSE), International Finance Corporation (IFC), sectiunea World Bank Group care se ocupa cu investitiile in sectorul privat, Netherlands Development Finance Company (FMO) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), acorda Bancii Transilvania, aflata pe pozitia a cincea in topul bancilor din Romania, un credit subordonat in valoare de 60 milioane €, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Finantarea totala va fi acordata in cinci parti egale si paralele, in valoare de 12 milioane € fiecare.

Creditul se inscrie intr-un program extins de finantare destinat sustinerii cresterii substantiale a Bancii Transilvania si implementarii unor ample proiecte de dezvoltare. Banca detine o pozitie puternica mai ales in sectorul retail si cel al intreprinderilor mici si mijlocii. Acest credit international urmeaza majorarii recente a capitalului BT cu 35 milioane €, crestere realizata in principal prin contributia actionarilor locali ai bancii. BERD, care detine un procent de 15% in capitalul social al bancii, fiind actionar majoritar, a participat de asemenea la aceasta majorare de capital.

Hildegard Gacek, Directorul BERD pentru Romania afirma: "Acest credit marcheaza inca un pas in evolutia Bancii Transilvania ca banca importanta in Romania precum si recunoasterea sa pe piata bancara internationala. Sprijinul acordat bancii care opereaza printr-o importanta retea de sucursale, reprezinta o contributie substantiala la dezvoltarea serviciilor financiare la nivel national, beneficiarii directi ai acestei cresteri sub aspectul competitivitatii, fiind clientii."

Arthur Arnold, Director General FMO: "Ne mandrim pentru ca suntem parte a acestui proiect. Banca Transilvania este o banca intreprinzatoare si dinamica in adevaratul sens al cuvantului. FMO are convingerea ca sectorul financiar constituie motorul cresterii economice. Acest proiect va consolida, cu siguranta, parteneriatul intre entitatile implicate."

Dr. Klaus Glaubitt, Presedintele Consiliului de Administratie al EFSE, a tinut sa sublinieze pozitia puternica a Bancii Transilvania: "Aceasta tranzactie reprezinta un pas important in consolidarea colaborarii noastre si sustine obiectivul strategic general de dezvoltare a pietei imobiliare romanesti si a sectorului IMM. Creditul subordonat asigura suportul esential necesar extinderii portofoliului de credite BT, prin consolidarea capitalului de rangul II al bancii."

Reinhard Bollmann, Vicepresedinte al DEG responsabil de Managementul Portofoliului, a afirmat: "Suntem incantati sa putem acorda acest sprijin Bancii Transilvania, o banca care se distinge printr-o foarte buna cunoastere a pietei locale, dovedind ca este capabila sa sustina o evolutie ascendenta. Tinand cont de orientarea activitatii bancii cu precadere spre finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, proiectul contribuie astfel la dezvoltarea acestui sector, creand noi locuri de munca. DEG sprijina dezvoltarea bancilor comerciale dinamice avand in vedere diversificarea sectorului financiar si facilitarea accesului la servicii financiare."

Shahbaz Mavaddat, Director IFC pentru Europa de Sud si Asia Centrala, a afirmat: "Banca Transilvania este o banca locala inovatoare care acorda o atentie deosebita domeniului ipotecar  si secorului intreprinderilor mici si mijlocii - obiective strategice ale IFC in Romania."

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, adauga: "Multumim partenerilor nostri - EBRD, IFC, DEG, FMO si EFSE - pentru dovada de solidaritate in ceea ce priveste dezvoltarea strategica a Bancii Transilvania. Banca Transilvania este mandra ca a reusit sa reuneasca cinci dintre cele mai renumite institutii financiare internationale, care s-au angajat, alaturi de actionarii bancii, la consolidarea bazei de capital al uneia dintre cele mai dinamice banci din Romania."

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: