Şeful BCR: Suntem pregătiţi pentru „renaşterea creditării“

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

Portofoliul de credite de retail al BCR a înregistrat în trimestrul I prima creştere după trei ani, fiind sesizabilă o creştere a încrederii clienţilor începând din ultima parte a anului trecut, afirmă Tomas Spurny, preşedintele executiv al celei mai mari bănci de pe piaţă.

„Avem o evoluţie exce¬lentă la retail în T1. Stocul de credite a crescut cu puţin ce-i drept, dar este prima creştere după trei ani. Sper să transformăm această evoluţie într-o creştere de două cifre cât de curând. Este clar că politica monetară a BNR dă rezultate: pe de-o parte mecanismul de transmitere a semnalului de dobândă funcţionează deplin, iar pe de alta vedem cum dobânzile mai mici încurajează popu¬laţia să se gândească la înlocuirea unor bu¬nuri de folosinţă îndelungată din gos¬podărie, de la maşini de spălat şi frigi¬dere până la autoturisme. încrederea creşte şi putem simţi o stare de spirit pozitivă.“

Spurny susţine că BCR este „mai mult decât pregătită“ pentru a capta această cerere, atât în termeni de capital, cât şi de lichiditate.

SURSA: ZF.