BRD SocGen considera normale noile norme ale bancii centrale

Data publicarii: 21-11-2006
Patrick GelinRecentele norme ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind limitarea creditului de consum sunt normale intru-cat, ritmul de crestere al acestuia era prea rapid, ceea ce putea genera riscuri inflationiste, a declarat marti, Patrick Gelin, presedintele BRD SocGen. BRD SocGen s-a adaptat la aceste noi norme ale BNR iar politica de credite a BRD nu va fi afectata. Este greu de estimat cat timp va mentine BNR aceste masuri restrictive si este de asemenea greu de estimat care va fi anul viitor politica BNR in privinta dobanzii de politica monetara si a rezervelor minime obligatorii.

Recentele masuri ale BNR constituie de fapt  un premabul la implementarea standardelor Basel II care vor deveni obligatorii incepand cu 2007. BRD SocGen este pregatita pentru implementarea acestor standarde singura pronblema mai delicata in aceasta privinta fiind chestiunile legate de gestionarea riscului operational al bancii.

BRD studiaza in prezent solutii posibile pentru gestionarea acestei probleme, in cadrul standardelor Basel II.

Una din componentele riscului operational este aceea a extinderii activitatii bancii, extindere care necesita cresterea numarului de angajati din care o buna parte sunt tineri fara experienta si trebuie formati intr-un timp scurt.

"Pentru moment preferam sa mentinem toate activitatile BRD SocGen in interiorul bancii si nu avem de gand in perioada aceasta sa externalizam anumite operatiuni. De exemplu activitatea de factoring o vom mentine in cadrul bancii neavand intentia infiintarii unei companii separate, specializate in factoring asa cum au facut ING Bank sau Banca Transilvania" a mai spus Gelin.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: