La banci ne putem pastra in siguranta bunurile de valoare
Data publicarii: 28-11-2006
Caseta de valoare este un serviciu oferit de institutiile bancare. Bunurile de valoare (monede, bijuterii, titluri, certificate de depozit, actiuni, cetificate de mostenire sau orice obiect de o valoare mai mult sentimentala decat materiala) pot fi depozitate in astfel de casete, in cea mai mare siguranta. Bancile se angajeaza sa pastreze confidentialitatea tuturor operatiunilor.
Bancile nu accepta ca in casetele de valori sa fie depozitate substante toxice, narcotice, explozibili sau orice alte bunuri interzise de lege si care aduc prejudicii bancii.
De unde atata siguranta?
Casetele de valori sunt pastrate in cadrul bancilor, unele dintre cele mai sigure institutii. Acces la o cutie de valori nu poate avea decat persoana care a inchiriat-o sau o persoana imputernicita.
Cutia de valori de la HVB Tiriac Bank are o incuietoare magnetica dubla care poate fi deschisa doar prin actionarea simultana a doua chei. Cele doua chei nu raman nici in posesia bancii, nici a clientului, impartindu-se in mod echitabil. Un functionar al bancii nu va putea deschide niciodata o cutie de valori din proprie initiativa.
La BCR, cheia de la caseta este data clientului, in timp ce cheia de la dulap este pastrata de casier.
Consultarea valorilor dintr-o caseta Bancpost sau orice modificare adusa continutului casetei se fac doar de persoana imputernicita sau de un delegat, pe baza unei legitimatii de acces.
Clientul alege perioada de depozitare
Casetele de valori se inchiriaza pe o perioada determinata. Termenul minim de inchiriere al unei casete este la Bancpost de 1 luna, in timp ce HVB Tiriac Bank ofera acest serviciu pentru o perioada de cel putin 1 an.
Taxa care se plateste la HVB Tiriac Bank depinde de marimea casetei de valori si este perceputa de banca la inceputul perioadei de folosire.
Bancpost percepe pentru acest serviciu o garantie purtatoare de dobanda in suma fixa, indiferent de perioada pentru care se apeleaza la acest serviciu bancar. Banca va restitui garantia in momentul in care se renunta la acest serviciu.
BCR impune plata unui comision pentru o perioada de minimum 1 luna in valoare de 50 RON.
Pentru a inchiria o caseta de valori se completeaza un contract de depozitare si se plateste comisionul perceput de banca pentru acest serviciu.
Pentru a avea acces la serviciul Seif BCR, se incheie un contract de primire in depozit in 2 exemplare, unul ramand la banca si altul fiind inmanat clientului. Acesta va primi si un permis de intrare in banca, precum si cheia casetei. In momentul in care renunta la acest serviciu, clientul va depune o cerere.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri