Directorul general de la UniCredit va demisiona
Data publicarii: 25-05-2016 | EconomieUniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia, a convocat, a anuntat marti seara ca directorul sau general, Federico Ghizzoni, va demisiona, o decizie care ar putea pregati o restructurare mai ampla a grupului si posibil o majorare de capital de mai multe miliarde de euro, transmite Reuters.
La o reuniune care a avut loc marți, consiliul de administrație de la UniCredit, grup prezent și pe piața din România, a cerut președintelui boardului Giuseppe Vita să înceapă procesul de căutare a succesorului lui Federico Ghizzoni, care va rămâne în funcție până la găsirea unui înlocuitor.
"Consiliul de administrație de la UniCredit și Federico Ghizzoni au recunoscut că în prezent există condițiile pentru o modificare la vârful grupului", se arată într-un comunicat de presă publicat la finalul reuniunii boardului.
Demisia lui Federico Ghizzoni, care conduce UniCredit din 2010, era așteptată având în vedere faptul că a fost criticat de unii investitori nemulțumiți de evoluția prețului acțiunilor, poziția de capital și profitabilitatea redusă a celei mai mari bănci italiene.
Potrivit unei surse din interiorul băncii, UniCredit și-a fixat drept obiectiv desemnarea unui nou director general la următoarea reuniune a consiliului de administrație, programată a avea loc în data de 9 iunie.
Printre posibilii succesori ai lui Federico Ghizzoni se numără francezul Jean-Pierre Mustier, fost director la Societe Generale și UniCredit, alături de actualul director al diviziei de investiții a UBS, Andrea Orcel, și directorul diviziei din Italia a Merrill Lynch's, Marco Morelli.
Consiliul de administrație va alege un nou CEO în funcție de disponibilitatea sa de a lua în considerare o fuziune cu o altă bancă, caz în care Andrea Orcel este considerat cel mai bun candidat. În lipsa unei fuziuni, UniCredit ar putea să-și reducă vasta sa rețea internațională sau să strângă fonduri printr-o majorare de capital, care potrivit unor surse ar urma să se ridice la opt miliarde de euro.
UniCredit este prezentă în 17 țări din lume cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri