Samsung trebuie sa retraga aproximativ 3 milioane de masini de spalat
Data publicarii: 10-01-2017 | Finante-Banci5 noiembrie 2016. Dupa scandalul in care compania Samsung a fost implicata in problema telefoanelor Galaxy Note 7, stirea conform careia exista o noua situatie ce implica rechemarea unor produse ale acestei companii de pe piata, a starnit o serie de reactii. Reputatia acestui mare producator a avut mult de suferit in contextul problemelor generate de telefonul mobil iar, situatia cu masinile de spalat pare sa fi venit intr-un moment deloc potrivit.
Saptamana aceasta, reprezentantii Sigurantei Produselor din Statele Unite ale Americii au anuntat ca 2.8 milioane de masini de spalat produse de catre Samsung Electronics Co. vor fi rechemate de pe piata. Comisia de Protectie a Consumatorului a anuntat ca au fost raportate peste 700 de incidente in care partea superioara a masinii de spalat s-a desprins in timpul ciclului de functionare. In 9 dintre aceste cazuri, persoanele au fost ranite, cel mai recent fiind raportata ruperea unui maxilar. In aceasta situatie de afla 34 de modele vandute in diferite zone, incepand cu anul 2011.
Directorul Comisiei pentru Protectia Consumatorului, Elliot Kayne a declarat ca cele 34 de modele de masini de spalat cu incarcare verticala prezinta adevarate riscuri de ranire atunci cand se afla in etapa de centrifugare la viteze mari si ca cea mai buna metoda de a preveni astfel de cazuri consta in contactarea companiei Samsung de catre toti cei ce detin aceste electrocasnice.
Ultimele situatii aparute de acest gen au dat nastere unor reactii deoarece se puteau lua masuri pentru a le preveni. Samsung se afla deja in proces cu trei consumatori care au declarat ca masinile au explodat in timpul functionarii, iar Curtea a subliniat faptul ca firma stia de aceasta problema inca din luna octombrie a anului 2013, cand un astfel de caz a avut loc in California.
In declaratiile facute de catre companie, aceasta nu a subliniat cand a aflat de aceasta problema. John Herrington, vice-presedintele departamentului de Electrocasnice al Samsung Electronics America: "Prioritatea este de a reduce riscurile de siguranta in case si de a oferi consumatorilor variante simple de rechemare a produselor. Ne miscam repede si, in parteneriat cu Protectia Consumatorului vrem sa ne asiguram ca optiunile disponibile sunt cunoscute de catre consumatori.”
Ca si variante disponibile in ceea ce priveste aceasta situatie sunt: reparatiile la domiciliu, schimbarea produselor sau returnarea banilor. De asemenea, utilizatorii sunt rugati sa foloseasca cicluri care sa implice viteze mai mici de centrifugare.
Compania a declarat ca lucreaza cu retaileri si agentii pentru a realiza o informare corespunzatoare in randul detinatorilor de astfel de masini prin abordare directa, serviciul clienti, social media, marketing si comunicare directa in magazinele de profil. De asemenea, a declarat ca modele vandute in afara Americii de Nord nu sunt afectate.
In aprilie 2013, Samsung a realizat cea mai mare rechemare de produse din Australia. 150.000 de masini de spalat ce au fost vandute incepand cu anul 2010, au fost retrase ca urmare a faptului ca au fost stabilite legaturi intre aceste electrocasnice si unele incendii de locuinte. Toata aceasta situatie a avut si va avea in continuare un impact asupra renumelui si profitului acestei companii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri