Moody's ar putea micsora ratingul de putere financiara al ABN AMRO

Data publicarii: 16-12-2006
Agentia de evaluare financiara Moody's a pus sub observatie ratingul "B", de putere financiara, al bancii olandeze ABN AMRO, cu posibilitatea de micsorare a acestuia, a informat, vineri, institutia. Ratingul de putere financiara are o perspectiva "negativa". Ratingurile pentru datorii ("Aa3") si depozite ("P-1") au fost confirmate si au o perspectiva "stabila". Diminuarea ratingului ar putea fi motivata de nivelul slab al veniturilor recurente, potrivit Moody's. Analistii agentiei considera ca ABN AMRO a intalnit dificultati in ultimii ani in ceea ce priveste veniturile recurente. Castigurile bancii olandeze au crescut in urma vanzarii pachetelor de actiuni detinute la diferite companii din domeniul financiar.

Contributia modesta adusa de divizia italiana a ABN AMRO, Antonveneta, constituie o problema pentru banca olandeza, mai semnealeaza agentia de rating.

Analistii Moody's se vor concetra in actiunea de rating asupra posibilei evolutii a veniturilor recurente, precum cele din activitatea bancara.

Banca olandeza ABN AMRO a anuntat profituri nete pentru cel de-al treilea trimestru al 2006 de 1,14 miliarde de euro, mai mari decat estimarile initiale si a mentionat ca doreste sa grabeasca eforturile de restructurare pentru a tine costurile sub control si a-si extinde afacerile, conform Reuters. Banca a inregistrat un profit net de 1,14 miliarde de euro (1,45 miliarde de dolari), in scadere fata de suma de 1,2 miliarde de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile institutiei au crescut cu 13,4%, pana la valoarea de sase miliarde de euro iar profiturile operationale au crescut cu 7,5% pana la nivelul de 1,775 miliarde de euro.

Presedintele consiliului de administratie al ABN AMRO, Rijkman Groenink, a admins ca rezultatele pentru prima jumatate a anului curent au reprezentat o dezamagire si a precizat intr-un comunicat ca "este imperativ sa acceleram imbunatatirea performantelor noastre".

ABN AMRO este prezenta pe piata romaneasca prin ABN AMRO Bank Romania si se clasa la finele celui de-al treilea semestru pe pozitia a zecea in clasamentul bancar dupa active. Sucursala romana a bancii olandeze avea la sfarsitul lunii septembrie active de 4,75 miliarde lei (1,34 miliarde euro) si o cota de piata 3,14% dupa acest criteriu.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: