IATA: numarul acccidentelor aeriene fatale a crescut in 2016
Data publicarii: 10-03-2017 | EconomieNumarul total al accidentelor aeriene a continuat sa scada in 2016, insa numarul accidentelor care s-au soldat cu decese a fost mai mare anul trecut decat in 2015, a anuntat vineri Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.
Un număr de 65 de accidente aeriene au avut loc anul trecut, comparativ cu 68 de accidente în 2015 și o medie anuală de 81 de accidente în ultimii cinci ani, se arată în ultimul raport anual al IATA privind siguranța industriei aeronautice. În schimb, din totalul accidentelor aeriene care au avut loc anul trecut, 10 au fost fatale, față de patru accidente fatale în 2015.
"Am făcut un pas înapoi cu privire la unii parametri, față de performanțele excepționale din 2015. Cu toate acestea, zborul este în continuare cea mai sigură formă de călătorie pe distanțe luni", a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.
Accidentele de anul trecut incluse în raportul IATA au provocat decesul a 268 de persoane, în creștere comparativ cu 136 de decese în 2016 dar mai puțin față de media de 371 decese înregistrată în ultimii cinci ani. Printre accidentele care au provocat cele mai multe victime se numără prăbușirea unui avion în Columbia în luna noiembrie, care s-a soldat cu decesul a 71 de persoane, iar în luna mai un zbor al companiei Egyptair pe ruta Paris — Cairo s-a prăbușit provocând decesul a 66 de persoane.
Potrivit IATA, rata globală a accidentelor, măsurată în pierderea unei părți din fuzelaj la un milion de zboruri, a fost de 0,39 în 2016, mai mare decât 0,32 în 2015 și media anuală de 0,36 în precedenții cinci ani.
Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri