COTAR: Denigrarea taximetristilor licentiati are in spate mari interese financiare
Data publicarii: 04-01-2018 | EconomieConfederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din România (COTAR) respinge acuzatiile lansate "în mod agresiv", în ultimele doua saptamâni, la adresa taximetristilor care lucreaza legal în România si considera ca denigrarea taximetristilor licentiati are în spate mari interese financiare.
"În urma deciziei luate de Primarul General, Gabriela Firea, de a elimina pirateria si concurenta neloiala din taximetrie, în Capitala, au fost declansate în mass-media atacuri fara precedent la adresa taximetristilor. În lipsa probelor, toate acuzatiile lansate reprezinta doar dezinformare si denigrarea taximetristilor licentiati. Consideram ca denigrarea taximetristilor licentiati are în spate mari interese financiare, pentru care sunt sustinute afacerile nelegale, pirateria din transporturi si concurenta neloiala", se arata într-un comunicat al COTAR remis miercuri AFGERPRES.
În acest context, presedinte COTAR, Vasile Stefanescu, afirma ca problemele ridicate vizeaza nu doar platformele digitale care fac activitati neautorizate ci si taximetristii din alte localitati de autorizare, care fac transport în Bucuresti.
"Sunt mai multe probleme care au fost ridicate în urma deciziei Primarului General. În afara de platformele digitale si aplicatiile care fac activitati neautorizate, mai sunt si probleme legate de taximetristii din alte localitati de autorizare, care fac transport în Bucuresti. Cu toate ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin Primarul General, a fost acuzata ca nu ia masuri cu privire la activitatile neautorizate de pe raza administrativa, se pare ca propunerea de modificare a regulamentului cadru privind transportul în regim de taxi prevede în mod clar si fara echivoc interzicerea activitatii de taxi în Bucuresti a celor din alte localitati de autorizare, urmând a se aplica amenzi mari, în cazul nerespectarii deciziilor", a declarat Vasile Stefanescu.
Acesta a mentionat ca aplicatiile vor putea fi folosite în continuare, însa "oricine va dori sa faca aceasta forma de business va trebui sa respecte legea".
"Dezinformare este si în privinta folosirii aplicatiilor. Aplicatiile se vor putea folosi în continuare, dar oricine va dori sa faca aceasta forma de business va trebui sa respecte legea, pentru ca dispecerizarea este prevazuta în lege. Aplicatia despre care s-a vorbit în ultimele doua saptamâni încaseaza 20 de euro pe luna de la fiecare taximetrist, adica de la câteva mii de taximetristi din Bucuresti, câteva mii din orasele mari din tara si câteva mii din Ilfov, dar nu respecta legislatia care reglementeaza functionarea dispeceratelor. Daca vin cu argumentul ca ajuta populatia, le explicam ca si cel care vinde cartofi la piata cu un leu kilogramul, în loc de trei lei, ajuta populatia, dar cei care fac acest lucru în afara legii sunt ridicati de politisti si li se confisca marfa, tocmai pentru ca nu respecta legea. Acelasi lucru se întâmpla si în cazul platformelor digitale si a aplicatiilor care au un business neautorizat, într-o tara în care exista legislatie si reglementari clare în privinta acestor activitati de taximetrie, transport de persoane si dispecerate', a mai spus presedintele COTAR.
Nu în ultimul rând, seful COTAR sustine ca Primaria Capitalei a raspuns "în modul cel mai firesc solicitarilor noastre", care exprima cerintele tuturor asociatiilor taximetristilor licentiati, respectiv eliminarea concurentei neloiale, practicate prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie. "Din moment ce noi platim taxele impuse prin lege si respectam toate cerintele legilor în vigoare, nu putem întelege de ce alti 'soferi', pot circula fara autorizatii, în afara legilor tarii si fara niciun fel de constrângere, sub pretextul ca duc România la un nou nivel de civilizatie si progres, prin introducerea pe piata a unor aplicatii - si ele ilegale, despre care deja Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat, printr-o decizie care arata ca este vorba despre servicii de taximetrie ce trebuie sa fie autorizate", precizeaza presedintele COTAR.
COTAR este o organizatie patronala reprezentativa la nivel national a transportatorilor rutieri de persoane, scolilor de conducatori auto, a transportatorilor în regim de taxi si închiriere, precum si a service-urilor auto din România, având o structura federativa, cu personalitate juridica, independenta, nonprofit, nonguvernamentala si apolitica.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri