7,2 milioane Euro, profit brut pentru Romexterra Bank in 2006
Data publicarii: 29-01-2007
Activitatea de creditare a avut o dinamica ridicata, volumul creditelor acordate fiind cu 70,4% mai mare decat in anul 2005, cand acestea insumau 425,3 milioane lei:
Volumul creditelor acordate pe segmentul retail a inregistrat o crestere neta de 168% fata de aceeasi perioada de referinta, avand ca principal resort produse competitive lansate in cursul anului - creditele de nevoi personale din clasa Favorit, cardul de credit Visa Classic -, precum si extinderea ofertei de finantare prin acordarea de credite de nevoi personale si ipotecare in Euro;
Volumul creditelor corporate a atins plafonul de 472,4 milioane lei (echivalentul a 139,7 milioane Euro), inregistrand o crestere neta de 42,65% fata de sfarsitul anului 2005.
In anul 2006, Romexterra Bank s-a dovedit a fi foarte atractiva din punct de vedere al dobanzilor si conditiilor oferite la produsele de economisire, cuantumul acestora depasind 880 milioane lei (260,2 milioane Euro), echivalentul unei cresteri nete de 4,2% fata de anul 2005.
Investitiile efectuate in cursul anului trecut au vizat extinderea si modernizarea retelei teritoriale a bancii, de la 39 unitati existente la finele anului 2005, la 61 de unitati in decembrie 2006. De asemenea, reteaua de ATM-uri a fost extinsa de la 83 aparate operationale la finele anului 2005, la 176 ATM-uri operationale sau in curs de instalare la finele anului trecut.
Un alt obiectiv al anului 2006 a constat in relocarea sediului central al Romexterra Bank, care, din luna decembrie, a devenit operational la noua adresa: Millennium Business Center, et.11-13, Str. Armand Calinescu, nr.2-4, sector 2, Bucuresti.
Sub egida noului actionar MKB Bank, in acest an, Romexterra Bank isi propune extinderea retelei teritoriale cu 35 noi unitati, pentru a facilita apropierea de clienti, primele 15 dintre acestea urmand a deveni operationale in primul semestru. Astfel, banca va detine o retea de 96 unitati, fiind prezenta in toate judetele tarii.
Reteaua de ATM-uri a bancii va fi extinsa pana la 326 aparate la finele anului curent, finalizandu-se totodata proiectul de upgradare la standardul EMV, pentru acceptarea cardurilor cu cip. Din punct de vedere al activitatii de carduri, unul dintre obiectivele acestui an consta in depasirea unei cote de piata de 2,5%, fata de 1,5% in prezent, concomitent cu demararea activitatii de montare de POS-uri la comercianti.
De asemenea, portofoliul va fi diversificat. Acest lucru va fi perceput prin cresterea si perfectionarea produselor dedicate retailului si corporatiilor. Romexterra Bank isi propune sa devina una dintre bancile partenere ale IMM-urilor si partenerul de creditare a persoanelor din segmentul mediu al societatii romanesti, segment care se dovedeste a fi cel mai dinamic, nu numai in Romania ci peste tot in lume. Banca intentioneaza sa intareasca activitatea de finantare proiecte pe partea de real estate.
Avand in vedere extinderea retelei teritoriale, politica de personal a bancii vizeaza angajarea tinerilor dornici sa se alature unei echipe dinamice si competitive, tineri care vor fi pregatiti in cadrul unor traininguri pe diferite domenii de activitati specifice.
Romexterra Bank isi propune pentru anul 2007 o crestere a cotei de piata pana la 1,1%, din punct de vedere al activelor.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online