Romania, membra a Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor
Data publicarii: 06-11-2018 | Economie
Romania, alaturi de Federatia Rusa, Polonia, Azerbaidjan si Republica Ceha, a obtinut luni mandat in Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), dupa ce 137 dintre cele 179 de state membre prezente la Conferinta Plenipotentiarilor au votat in favoarea sa, informeaza un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"Romania a obtinut cele mai multe voturi la alegerile pentru Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, in cadrul Conferintei Plenipotentiarilor, care are loc la Dubai, in Emiratele Arabe Unite. 137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat in favoarea Romaniei! Este un mare succes pentru tara noastra, pentru ca astfel vom avea un cuvant important de spus in conducerea organizatiei care da directia la nivel international in domeniul telecomunicatiilor', a declarat presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.
Potrivit ANCOM, Romania a participat la alegeri in cadrul Regiunii C (Europa de Est si Asia de Nord), unde sapte tari au candidat pentru cinci locuri. Rezultatul final al procesului electoral a fost urmatorul: Romania - 137 de voturi, Federatia Rusa - 136 de voturi, Polonia - 125 de voturi, Azerbaidjan - 119 voturi, Republica Ceha - 112 voturi, Bulgaria - 110 voturi si Kargazstan - 95 de voturi.
Pe baza voturilor primite, Romania, Federatia Rusa, Polonia, Azerbaidjan si Republica Ceha au obtinut mandate in Consiliul UIT.
'Victoria de astazi este o dovada in plus ca reprezentantii Romaniei la lucrarile UIT sunt foarte activi si apreciati de colegii lor. Multumiri tuturor celor care s-au implicat in acest proces si care au contribuit la succesul Romaniei. Bucuria si emotia noastra sunt duble, avand in vedere ca ne aflam in anul Centenarului', a spus Manuela Catrina, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Conferinta Plenipotentiarilor are loc o data la fiecare patru ani, pentru a alege conducerea organizatiei si pentru a stabili directiile de dezbatere pana la urmatoarea editie. Anul acesta, Conferinta are loc la Dubai, Emiratele Arabe Unite, in perioada 29 octombrie - 16 noiembrie. In cadrul aceleiasi conferinte, Houlin Zhao a fost reales in functia de secretar general al UIT, iar Malcolm Johnson a fost reconfirmat in postul de secretar general adjunct.
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri