Rezultate financiare pozitive pentru Vienna Insurance Group în prima jumătate a anului

Data publicarii: 06-09-2019 | Economie
Potrivit ultimelor rezultate financiare comunicate de către Vienna Insurance Group pentru primul semestru al anului 2019, compania a înregistrat o creștere a profitului de peste 10%, la 257 milioane de Euro. În același timp, primele au crescut cu 6% la 5,4 miliarde de euro, în vreme ce rata combinată a atins 96,4%, aproape de nivelul anului trecut.

“Datorită avansului semnificativ înregistrat de doi indicatori cheie, primele și profitul, înainte si după impozitare, putem raporta rezultate categoric pozitive în prima jumătate a anului. În pofida creșterii cheltuielilor cu daunele, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, rata combinata a rămas stabilă. Eficientizarea modelului de business în ceea ce privește daunele și costurile ramane prioritară și suntem în grafic pentru a ne atinge ținta de 95% asumată pentru 2020.

De asemenea, suntem foarte increzatori ca ne vom atinge obiectivele pentru 2019. Grupul si-a stabilit ca obiective un volum de prime subscrise de 9,9 miliarde de euro și un profit înainte de impozitare intre 500 și 520 milioane de euro. Contextul economic favorabil din regiunea Europei Centrale și de Est ne susține optimismul. În iulie 2019, Institutul pentru Studii Economice Internaționale din Viena a anunțat că încetinirea creșterii economice in Europa Centrala, de Est și Sud-Est a fost considerabil mai puțin pronunțată decât se anticipa. Prognozele pentru majoritatea țărilor au fost revizuite în sens pozitiv”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Potrivit datelor oficiale, grupul VIG a raportat o creștere anuală a veniturilor din prime de aproximativ 300 de milioane de euro, până la cifra de 5.447 milioane de Euro. Creșteri s-au înregistrat de asemenea și pe celelalte segmente de activitate, inclusiv în categoria asigurărilor de viață. Profitul net consolidat înainte de impozitare a ajuns astfel la 257 milioane de euro, o creștere anuală substanțială de peste zece procente în vreme ce rata combinată la nivelul întregului grup de firme a ajuns la 96,4%, puțin peste nivelul de 96,3% înregistrat anul trecut în aceeași perioadă.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: