Kaspersky susține educația digitală a elevilor împreună cu Salvați Copiii România

Data publicarii: 03-12-2019 | IT&C
Kaspersky colaborează cu organizația Salvați Copiii România prin intermediul Orei de Net, pentru creșterea nivelului de educație digitală al copiilor și al profesorilor. În acest an, programul propune informarea unui număr de 500 de profesori și părinți din 15 școli aflate pe raza municipiului București.

În acest sens se vor organiza o serie de întâlniri cu părinții și profesorii la clasă. Discuțiile vor avea ca suport didactic cartea „Kasper, Sky și ursul cel verde” lansată în țara noastră de Kaspersky la începutul acestei veri.

Cartea menționată mai sus, „Kasper, Sky și ursul cel verde, este scrisă de Marlies Slegers, o cunoscută autoare olandeză de cărți dedicate copiilor și tinerilor, ea dorindu-se a fiind un mic ghid prietenos care să îi îndrume pe cei mici în domeniul digital prin intermediul unei povești. Este povestea unui băiețel pe nume Kasper și a colegei și prietenei lui Sky. Kasper primește în dar un urs de pluș verde care vorbește cu el și care îl protejează de deciziile proaste pe care le-ar putea lua în mediul digital. Spre exemplu, atunci când Kasper este pe cale de a-și dezvălui o parolă din contul unui joc online, ursulețul se înroșește și îl împiedică.

„Un recent studiu Kaspersky, derulat la nivel global, arată că 81% dintre părinți spun că este o responsabilitate comună a părinților și a școlii să-i învețe pe copii despre siguranța online, și considerăm că sunt multe lucruri de făcut în acest domeniu”, punctează Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria și Moldova, la Kaspersky. „În același timp, multor părinți le este greu să abordeze acest subiect, pentru că nu au experiența necesară de a pune problema, astfel încât mesajul lor să ajungă la copii. Prin intermediul colaborării cu Ora de Net, dorim să venim în sprijinul cât mai multor părinți și profesori, astfel încât copiii să se poată bucura în siguranță de mediul digital.”

Potrivit experților Kaspersky care au făcut și cercetări în acest domeniu, părinților le este destul de greu să le explice celor mici amenințările pe care aceștia le întâlnesc de fiecare dată când utilizează aparate conectate la Internet. Greutatea vine din felul în care aceștia trebuie să își adapteze discursul astfel încât să fie înțeleși de copii astfel încât aceștia să ia în serios amenințările.

„Tehnologia este prezentă în viața copiilor de la vârste din ce în ce mai mici și cu toate că ea aduce o multitudine de beneficii, poate prezenta și o serie de riscuri. De aceea, pentru a ne asigura că spațiul online în care copiii explorează și își dezvoltă abilitățile este unul sigur, considerăm esențial ca părinții și cadrele didactice să colaboreze pentru a ghida și educa copiii. Prin programul Ora de Net, Salvați Copiii oferă o serie de resurse concepute pentru fiecare etapă de dezvoltare a copiilor, cu ajutorul cărora se pot aborda cele mai importante subiecte legate de folosirea utilă și sigură a Internetului”, a declarat Teodora Stoica, Manager Proiect Salvați Copiii România.