BASF realizeaza o crestere puternica a veniturilor pe intregul an 2021

Data publicarii: Astazi, 01-03-2022 | Economie
În anul 2021, Grupul BASF a raportat o creștere importantă a cifrei de afaceri și a veniturilor din afaceri, un an caracterizat ca fiind extrem de puternic și de succes chiar de către președintele Consiliului Directorilor, dr. Martin Brudermueller.

„Prețurile de vânzare au crescut cu 25%, volumele cu 11%. Toate segmentele au înregistrat o creștere a prețurilor și a volumului în 2021”, a spus Brudermüller. Cifra de afaceri a grupului BASF s-a ridicat la 78,6 miliarde de euro în 2021, cu 33% mai mult decât în ​​anul precedent. Venitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) excluzând cheltuielile excepționale, în valoare de 11,3 miliarde de euro, din 2021, a fost mai mare cu 3,9 miliarde de euro, iar EBITDA în valoare de 11,4 miliarde de euro a depășit nivelul anului precedent cu 4,9 miliarde de euro.

Veniturile înainte de impozite și dobânzi s-au ridicat la finele anului 2021 la 7,8 miliarde de euro, mai mult decât duble în comparație cu valorile înregistrate în 2020. Veniturile au înregistrat de asemenea o creștere de 67% în raport cu valorile din perioada de dinainte de pandemie, și anume anul 2019. De asemenea, rentabilitatea capitalului angajat a fost de 13,5%, peste costul capitalului, care a fost de 9%.

„Vom implementa noi creșteri substanțiale de preț în lunile următoare pentru a transfera mai departe costurile semnificativ mai mari și pentru a ne îmbunătăți marjele în operațiunile din aval”, a declarat Brudermueller. Procedurile de stabilire a prețurilor în aceste operațiuni duc la o întârziere în transferul costurilor.

Și fluxul de numerar din activități de exploatare a crescut până la 7,2 miliarde de euro anul trecut, de la 5,4 miliarde de euro în anul anterior, o creștere considerabilă care s-a datorat în mare măsură îmbunătățirii venitului net care a ajuns în 2021 la 5,5 miliarde de euro. De asemenea, doar în ultimul trimestru al anului trecut, fluxurile de numerar din activități de exploatare au crescut cu 1,2 miliarde de euro, până la 3,3 miliarde de euro, în vreme ce fluxul de numerar disponibil a fost de 1,8 miliarde de euro, cu 84% mai mult decât în ultimul trimestru al anului 2020.

În ceea ce privește cifra de afaceri a Grupului BASF, remarcăm și aici o creștere de 24% în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu T4 2020. „În ciuda comparației cu trimestrul puternic al anului precedent, BASF a reușit, în trimestrul al patrulea din 2021, să crească volumele în toate segmentele, cu excepția celui de Materiale”, a declarat directorul financiar Engel.

De asemenea, Adunarea Anuală a Acționarilor BASF din acest an, împreună cu Consiliul de Supraveghere și Consiliul Directorilor, vor propune plata unei valori a dividendelor de 3,4 euro pe acțiune, cu 10 cenți mai mult decât în prezent, urmând ca BASF să plătească la sfârșitul acestui an 3,1 miliarde de euro pe baza numărului de acțiuni. „Prin propunerea noastră de dividende, acțiunea BASF oferă un randament atractiv al dividendelor de 5,5% raportat la prețul de închidere per acțiune, de la finalul anului 2021”, a spus Brudermueller.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: