Citigroup ar putea concedia 15.000 de angajati
Data publicarii: 26-03-2007 | InternationalCitigroup, cea mai mare banca americana, ar putea desfiinta 15.000 de locuri de munca pentru a-si revitaliza activitatea, deoarece actionarii cer o performanta mai ridicata si un pret mai mare pentru actiuni, potrivit rapoartelor publicate luni si citate de Reuters. Concedierile ar afecta aproximativ 5% din angajatii Citigroup, mai relateaza Wall Street Journal si New York Times. Cel mai grav afectate vor fi operatiunile pentru consumatori iar divizia corporatista si cea de investitii bancare ar putea pierde cateva mii de angajati, relateaza Times, citand directori ai grupului.
Potrivit Times, un numar intre zece mii si 12.000 de locuri de munca ar putea fi desfiintate. Compensarile pentru concedieri ar putea depasi un miliard de dolari, scrie Wall Street Journal, citand persoane familiare dezbaterii.
Directorul executiv al Citigroup, Charles Prince este constrans sa scada costurile, care au crescut anul trecut de doua ori mai repede decat veniturile.
Acesta incearca, de asemenea sa ridice pretul actiunilor, care a crescut cu doar 14% de la venirea lui Prince in functie in octombrie 2003, de peste doua ori mai putin fata de castigurile Bank of America si JPMorgan Chase.
Directorul de operare al Citigroup, Robert Druskin coordoneaza realizarea unei prognoze pentru cheltuieli, pe care se estimeaza ca o va finaliza saptamana aceasta. Citigroup va publica previziunile inaintea rezultatelor financiare pentru primul trimestru, in data de 16 aprilie, a declarat un reprezentant al bancii.
Titlurile Citigroup au incheiat, la sfarsitul saptamanii trecute, cotatia la 51,72 dolari pe actiune.
Din cauza extinderii sale, compania new-yorkeza va trebui sa aplice masuri mai drastice decat rivalii pentru a taia semnificativ baza de costuri, care a atins 52 de miliarde de dolari anul trecut.
Cheltuielile Citigroup au crescut cu 15% anul trecut, in timp ce veniturile au crescut cu doar 7%, iar profitul a ajuns la 5,13 miliarde de dolari.
Prince trebuie sa reduca suficient costurile pentru a satisface actionarii precum printul saudit Alwaleed bin Talal, care a declarat, anul trecut, pentru Reuters, ca este nevoie de reduceri "draconice" de costuri la Citigroup. Pe de alta parte, directorul grupului nu poate reduce preturile in asa masura incat sa afecteze cresterea operatiunilor americane de consum, care includ serviciile bancare de retail, pentru carduri de credit si finantarea consumatorilor si reprezinta cea mai mare filiala Citigroup.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri