Arhiva » Aprilie 2012 » 23 Aprilie 2012

Toate stirile publicate in data de 23 Aprilie 2012 | 37 de inregistrari

  • Constanta: Ministerul Turismului cauta solutii de supraimpozitare a activelor turistice parasite

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a vizitat sambata mai multe plaje si hoteluri de pe litoral, pentru a evalua stadiul pregatirilor in vederea deschiderii sezonului estival, programata pentru data de 1 mai.

  • Franta: Socialistul François Hollande invingator in primul tur al prezidentialelor

    Candidatul Partidului Socialist, François Hollande, a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale, desfasurate duminica in Franta, cu 28,4-29,3% din voturi, potrivit estimarilor anuntate la ora locala 20.00 (18.00 GMT) la posturile de televiziune, noteaza AFP.

  • Becul verde ce rezista 20 de ani, lansat de Ziua Pamantului

    Ziua Pamantului constituie un prilej bun pentru promovarea pe piata a unor produse prietenoase cu mediul inconjurator. Asa se face ca duminica, 22 aprilie, vor fi lansate becuri cu tehnologie LED extrem de rezistente in timp, telefoane si chiar adezivi eco-friendly.

  • Helmuth Hintringer a preluat functia de CEO interimar al BCR pana la autorizarea lui Spurny

    Helmuth Hintringer, 62 de ani, care din 2007 este vicepresedinte executiv pe financiar al BCR - cea mai mare banca de pe piata (pana in 2010 a condus si riscul), a fost numit in postul de CEO interimar pana cand cehul Tomas Spurny desemnat de Erste pentru acesta pozitie va obtine autorizatia de la BNR.

  • Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL

    Dezvoltatorii imobiliari si firmele de constructii nu sunt interesate sa finanteze programul de locuinte ANL destinate inchirierii, considerand ca partea din chirie care urmeaza sa le revina este insuficienta pentru a-si recupera banii intr-o perioada rezonabila de timp, informeaza Mediafax. Finantarea constructiei locuintelor ANL destinate inchirierii va putea fi asigurata si de catre investitorii privati, dupa ce Guvernul a aprobat miercuri un program privind construirea de locuinte cu capital privat.

  • iPhone 5 ar putea fi lansat in octombrie

    Urmatorul model al smartphone-ului iPhone va fi lansat, cel mai probabil, in luna octombrie, va avea un nou design si va avea conexiune mai rapida la retelele wireless, potrivit analistilor.

  • Premierul Ungureanu: Nu am niciun fel de emotii in privinta unei motiuni de cenzura

    Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, duminica, ca nu are niciun fel de emotii in privinta unei motiuni de cenzura a Opozitiei. "De niciun fel nu am emotii. Astept momentul in care, in calitate de destinatar al motiunii ma voi putea adresa Parlamentului si, in acelasi fel, intregii tari", a spus premierul, care a efectuat o vizita pe santierul Autostrazii Bucuresti-Ploiesti.

  • UBS: Razboi impotriva bancilor elvetiene

    Patronul bancii UBC, Sergio Ermotti, crede ca piata financiara a Elvetiei va pierde 20.000 de angajati in urmatorii ani, din cauza "razboiului economic” angajat de UE si SUA impotriva tarii sale si a marilor ei institutii bancare, UBS si Credit Suisse.

  • Cine pierde in cearta dintre RCS&RDS si Antene

    In urma opririi retransmisiei Antenelor pe platforma Digi Satelit, RCS&RDS risca sa piarda abonati, iar trustul media va ramane fara o parte din audienta. Compania RCS&RDS a scos, de vineri, toate televiziunile grupului Intact din serviciul Digi TV Satelit. Astfel, abonatii serviciului nu mai au acces la Antena 1, Antena 2 Antena 3, Euforia si GSP TV.

  • Noua banci din SUA, investigate pentru comisioanele aplicate pentru serviciul overdraft

    Autoritatea financiara pentru protectia consumatorilor din Statele Unite a lansat o investigatie impotriva a noua banci , referitoare la practicile acestora in domeniul descoperitului de cont (overdraft), serviciu pentru care anul trecut au incasat din comisioane 31,6 miliarde de dolari.

  • Executivul intentioneaza sa efectueze prima rectificare bugetara din acest an in iulie-august

    Guvernul si-a anuntat intentia de a efectua prima rectificare bugetara din acest an in semestrul II, in perioada vacantei parlamentare, elaborand deja proiectul de lege prin care solicita acordul Parlamentului pentru modificarea schemei alocatiilor bugetare, citeaza Mediafax.

  • FMI va dispune de fonduri de criza in valoare de 430 de miliarde de dolari

    La trei luni dupa ce si-a adus "micuta poseta” la Davos, in fata liderilor lumii financiare, pentru a strange niste bani, Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar International, a obtinut promisiuni in valoare de 430 miliarde de dolari pentru combaterea crizei. Cu toate acestea, victoria sa este doar una partiala.

  • Bundesbank: Zona euro s-ar putea extinde in urmatorii ani

    Actualii membri vor pastra probabil euro in anii urmatori, iar alte tari s-ar putea alatura uniunii monetare, a declarat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, publicatiei Welt am Sonntag, citata de Bloomberg.

  • Raiffeisen testeaza serviciul de retragere de cash cu cardul de la casieriile din magazine

    Cardurile emise de Raiffeisen Bank atat sub sigla Visa, cat si sub MasterCard, pot avea o noua utilizare in magazinele din reteaua de supermarketuri Angst care afiseaza logoul "cash back": pe langa plata cumparaturilor la POS, posesorii cardurilor pot solicita casierei retragerea de numerar in limita a 150 de lei, fara comision pentru clienti. Tranzactia este inregistrata in contul clientului tot cu ajutorul terminalului de plata cu cardul.

  • Clauza drahmei introdusa de BEI in contractele de imprumut pentru unele companii elene

    Banca Europeana pentru Investitii (BEI) se protejeaza fata de o posibila iesire a Greciei din zona euro prin introducerea unor clauze referitoare la drahma, moneda tarii inainte de adoptarea euro , in contractele de imprumut pentru companiile elene, potrivit cotidianului Kathimerini.

  • Premierul Ungureanu: Autostrada Bucuresti - Ploiesti se deschide la jumatatea lunii mai

    Autostrada Bucuresti - Ploiesti va fi deschisa circulatiei la jumatatea lunii mai 2012, a anuntat duminica premierul Mihai-Razvan Ungureanu, care a vizitat impreuna cu ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, santierul autostrazii.

  • Cele mai mari banci daneze renunta la serviciile agentiei Moody's

    Cele mai mari banci daneze au renuntat la serviciile agentiei Moody's dupa ce acestea au fost asigurate de unii dintre cei mai mari investitori din tara ca opinia firmelor de rating au o valoarea limitata, relateaza Bloomberg citat de HotNews.ro.

  • Manoliu, Credit Europe: Companiile au profitat de confuzia intre politele facultative si obligatorii de locuinta

    In timp ce clasele de asigurari auto au pierdut din cota detinuta in 2010 pe segmentul de asigurari generale, de la 74,51% la 65,72% in 2011, cea a asigurarilor de incendiu si alte calamitati naturale a ajuns, la finele anului trecut, la peste 19% din total piata, in conditiile in care in ultimii ani nu a depasit frecvent de 10%.

  • O noua misiune a Fondului Monetar International va veni, marti, la Bucuresti

    O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, va veni la Bucuresti in perioada 24 aprilie - 7 mai 2012, pentru a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by.

  • Vacanta prelungita de 1 Mai: 30 APRILIE, zi libera

    Marti se vor lua toate masurile pentru ca ziua de luni, 30 aprilie, sa fie declarata zi libera pentru sectorul public, a spus premierul Mihai Razvan Ungureanu, duminica, aflat intr-o vizita pe autostrada Bucuresti-Ploiesti.

  • ATENTIE la costurile ascunse de dobanzile incredibile

    Costul serviciilor bancare a crescut recent cu pana la 60%. Bancherii incearca astfel sa isi redreseze profiturile, abandonand obiectivul cresterii cotei de piata.

  • Pierderi istorice pentru patru banci grecesti, prezente si in Romania

    Restructurarea datoriei Greciei a lovit puternic institutiile de credit. Primele patru banci elene au insumat, in 2011 , pierderi de 27 de miliarde de euro . Nationale Bank of Greece (NBG), prezenta in Romania prin Banca Romaneasca, a calculat pierderi de 12,3 miliarde de euro , Alpha Bank, de 3,8 miliarde de euro , Eurobank, care detine Bancpost, a pierdut 5,5 miliarde de euro , iar Piraeus Bank, 6,3 miliarde de euro.

  • Ai restante la credite? Din 2012 se schimba foaia

    Daca ai datorii neachitate la banca sau la fi rma de telefonie, asteapta-te sa ajungi cat mai repede pe mana recuperatorilor. Avantajul e ca ai putea scapa de plata dobanzii. Bancile s-au saturat sa se ocupe de recuperarea creditelor si vand tot mai multe restante recuperatorilor.

  • Guvernul scoate 500 de milioane de lei din Trezorerie, pentru POSCCE

    Guvernul scoate temporar din Trezorerie 500 de milioane de lei de si ii aloca Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) pentru plata cheltuielilor eligibile aferente finantarii nerambursabile acordate Romaniei de catre Comisia Europeana, in Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), pentru lunile aprilie, mai si iunie.

  • Ernst & Young: Marile corporatii au resurse, dar le lipseste motivarea pentru fuziuni si achizitii

    Mediul economic mai favorabil tranzactiilor nu reuseste inca sa convinga marile corporatii sa se angajeze in fuziuni si achizitii, conform ultimului Capital confidence barometer al Ernst & Young. Studiul are la baza un sondaj desfasurat in luna martie 2012, in cadrul caruia au fost chestionati peste 1.500 de executivi de top din 50 de tari din intreaga lume.

  • Apartamentele de la parter si ultimul etaj, cele mai ieftine

    Apartamentele vechi situate la ultimul etaj sunt scoase la vanzare la un pret cu pana la 11,5% mai mic decat apartamentele din acelasi bloc situate la un etaj intermediar, conform unui studiu efectuat de portalul imobiliare.ro, remis luni AGERPRES.

  • Tiriac jr. a fost ales membru in Consiliul de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank

    Ion Alexandru Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, a fost votat de AGA de saptamana trecuta de la UniCredit Tiriac Bank sa preia un loc de membru in Consiliul de Supraveghere al bancii, in locul lui Stelian Dragan.

  • Nestle va prelua Pfizer Nutrition pentru 11,9 MILIARDE DE DOLARI, in NUMERAR

    Grupul elvetian Nestle va prelua divizia Nutrition a gigantului farmaceutic Pfizer pentru 11,9 miliarde de dolari in cash, consolidandu-si astfel pozitia de lider mondial pe piata produselor alimentare pentru nou-nascuti, transmite Bloomberg. Nestle anticipeaza ca achizitia va creste profitul grupului din primul an financiar intreg dupa fuziune si va intari prezenta companiei pe pietele emergente, care genereaza aproximativ 85% din vanzarile Pfizer Nutrition.

  • Premiera in Romania: Raiffeisen Bank lanseaza serviciul cash-back la comercianti

    Raiffeisen Bank a lansat astazi, in premiera in Romania, facilitatea de retragere de numerar de la EPOS-urile bancii instalate la comercianti. Astfel, clientii care isi platesc cu cardul cumparaturile realizate la comercianti pot cere la casa retragerea unei sume de pana la 150 de RON din cont, fara nici un comision. Aceasta suma va aparea pe bonul de casa, alaturi de cumparaturi.

  • BNR pune in circulatie o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea MAE

    Banca Nationala a Romaniei pune luni in circulatie, in scop numismatic, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Ministerului Afacerilor Externe, informeaza BNR.

  • CEC Bank lanseaza Creditul AIPPIMM (SRL-D) 2012

    CEC Bank continua politica de sustinere a intreprinzatorilor tineri si lanseaza Creditul AIPPIMM (SRL-D) 2012, in baza Conventiei si a actelor aditionale incheiate cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) privind "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri”, aferent anului bugetar 2012.

  • BCR Leasing lanseaza produsul LEASING IN LEI

    BCR Leasing lanseaza, incepand de astazi, finantarea in sistem leasing in lei pentru companii si persoane fizice autorizate (PFA) care doresc sa achizitioneze autovehicule noi si second hand, precum si echipamente.

  • Cresterea salariilor va lovi puternic in cursul valutar

    Reintregirea salariilor a devenit aproape o certitudine pentru bugetari, vineri, cand s-a aflat ca Guvernul a anuntat Comisia Europeana. Pretul va fi insa platit de toti romanii, prin deprecierea leului fata de euro.

  • S-A DECIS: Vom avea taxa pe autostrada

    Intrebat daca "in 2013 vom avea taxa pe autostrada?", ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a declarat pentru Capital ca intr-adevar, in 2013, in Romania se va introduce taxa pe autostrada.

  • Deficitul bugetar al Romaniei a scazut de la 9% din PIB in 2009 la 5,2% din PIB in 2011

    Deficitul bugetar al Romaniei a fost anul trecut de 5,2% din PIB (30,33 miliarde RON), in scadere fata de 9% din PIB in 2009 (45,13 miliarde RON) si 6,8% din PIB in anul 2010 (35,675 miliarde RON), releva un studiu al Biroului de statistica al UE (Eurostat), dat luni publicitatii.

  • Seful PwC: Vanzarea MKB Romexterra este un semn bun pentru consolidarea pietei bancare

    Un proces de consolidare pe piata bancara locala este asteptat de multa vreme, dar din cauza perspectivelor de crestere neguroase si a evaluarilor reduse, nu se intrevad prea multi cumparatori interesati, in timp ce vanzatorilor le vine greu sa accepte preturi de chilipir, afirma Vasile Iuga, country managing partner la firma de consultanta PricewaterhouseCoopers Romania.

  • Euro se apropie din nou de maximul istoric

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un curs de referinta de 4,3792 lei/euro in timp ce dolarul a fost cotat la 3,3307 lei/dolar.