Arhiva » August 2006 » 03 August 2006

Toate stirile publicate in data de 03 August 2006 | 27 de inregistrari

  • Expansiunea retailului

    Ca raspuns la concurenta acerba si pentru a contracara efectele produse de presiunea preturilor si de ponderea inca semnificativa a magazinelor traditionale in comertul romanesc, retailerii internationali intra puternic pe piata cu proiecte de investitii de sute de milioane de dolari.

  • Noua blocuri pe locul fostei fabrici de paine "Titan"

    Complexul va fi ridicat pe locul fostei fabrici de paine Titan, in estul Bucurestiului, pe o suprafata de sase hectare, si va cuprinde noua blocuri cu regimuri de inaltime intre 11 si 14 etaje, cu o suprafata construita totala de 180.000 de metri patrati.

  • Sindicatele dezgroapa securea razboiului cu AVAS

    Sindicatele vor sa duca pana in panzele albe batalia dusa impotriva AVAS in chestiunea intarzierilor inregistrate in procesele de privatizare a mai multor societati de stat si ameninta cu sesizarea Departamentul National Anticoruptie asupra actiunilor lui Razvan Orasanu.

  • Vinurile frantuzesti, din nou la mare cautare

    De la inceputul anului si pana in prezent, exporturile de vin si de bauturi spirtoase produse in Franta au inregistrat o majorare semnificativa, in special datorita redresarii vinurilor de Bordeaux, putand chiar sa atinga un record dupa doi ani dificili.

  • SIF-urile cresc cu peste 2% in debutul sedintei BVB

    Bursa a inceput ziua in crestere dupa ce in sedinta precedenta indicii bursieri inregistrau scaderi, iar majoritatea titlurilor tranzactionate consemnau valori negative. Dupa aproape o ora de la deschiderea sedintei de joi, SIF-urile inregistrau o crestere medie de 2,15%.

  • Cifra de afaceri Rompetrol din semestrul I, peste valoarea din tot anul 2005

    Grupul Rompetrol a realizat in primele 6 luni ale acestui an o cifra de afaceri consolidata de 2,7 miliarde de dolari, nivel care depaseste valoarea inregistrata in intregul an 2005, de 2,4 miliarde dolari. Pentru 2006, Dinu Patriciu estimeaza o cifra de afaceri de 6 miliarde.

  • AOL vine cu servicii gratuite

    Grupul american a anuntat ca va deschide gratuit conturi de e-mail, pentru utilizatorii cu trafic mare. Reprezentantii companiei au precizat ca aceasta masura va fi introdusa pentru a recupera astfel handicapul pe care il are in fata companiilor Google si Yahoo!.

  • Energia termica s-ar putea scumpi cu 15-20%

    Pretul energiei termice furnizata populatiei s-ar putea majora in medie cu 15-20% de la 1 ianuarie 2007 dupa ce pretul national de referinta la energia termica a fost inlocuit cu preturi locale, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Mircea Toader.

  • Taxele vamale la importul de carne de pasare revin la normal

    Incepand cu data de 15 august, taxele vamale la importul de pulpa de pui vor reveni la 45%, de la 70% cat sunt in prezent. Guvernul a decis, in luna februarie a acestui an, sa creasca taxa vamala la importul de pulpa de pui sau bucati de pulpa pentru a proteja producatorii autohtoni.

  • Controlul CSA se extinde la nivel national

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control cu privire la respectarea de catre cele 15 societati care practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto RCA a interdictiei de vanzare in spatii deschise, respectiv neamenajate corespunzator (in autovehicule parcate pe trotuare/carosabil si la punctele de lucru ambulante), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Ac

  • FNGCIMM SA a lansat un nou produs de finantare destinat agroturismului

    La sfarsitul lunii iulie 2006 FNGCIMM SA a lansat Produsul de finantare ECOAMBIENT, un produs destinat sustinerii pensiunilor turistice rurale, in cadrul Programului de Dezvoltare Comunitara ECOAMBIENT, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Produsul ECOAMBIENT asigura o finantare de pana la 100.000 RON si permite utilizarea sumelor atat pentru dotarea, evaluara si atestarea pensiunilor turistice, cat si pentru sustinerea activi

  • 3,2 milioane EURO nerambursabili pentru gestionarea deseurilor

    Ministerul Integrarii Europene (MIE), lanseaza licitatie deschisa pentru Schema de Granturi pentru Sectorul Privat pentru Pregatirea de Proiecte in Domeniul Gestionarii Deseurilor, ce urmeaza a fi implementata in cadrul programului PHARE 2004 – Coeziune Economica si Sociala, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Aceasta schema de granturi va oferi sprijin financiar Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), din toate regiunile Ro

  • Rusia face presiuni asupra Shell si Exxon

    Rusia a intensificat presiunile, joi, asupra celor doua companii cu afaceri importante in Orient, Royal Dutch Shell si ExxonMobil, in contextul in care analistii sustin ca oficialii de la Kremlin doresc conditii mai bune pentru firmele de stat, transmite Reuters.

  • BCE a majorat rata dobanzii de referinta la 3%

    Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat joi rata dobanzii de referinta cu 0,25 %, la 3%, nivelul maxim al ultimilor 3 ani si jumatate. Aceasta este cea de-a patra scumpire a creditului din zona euro dupa decembrie 2005 care plaseaza acest nivel la cel fixat in anul 1999.

  • Wood: "E improbabil ca OMV si Petrom sa cumpere actiunile angajatilor"

    Analistul Bram Buring, de la banca de investitii Wood Company, crede ca este improbabil ca OMV si Petrom sa reuseasca sa cumpere propriile actiuni de la angajati, dupa ce guvernul a anuntat ca vinde fostilor si actualilor salariati 8% din actiunile pe care le detine la compania petroliera.

  • Lanturile de retail din Romania castiga cota de piata

    Lanturile mari de retail din Romania isi maresc in fiecare an cota din totalul pietei de vanzari, iar potentialul de crestere pentru hipermarketuri si supermarketuri ramane ridicat. Un studiu realizat de GfK arata ca, in 2005, 27% din vanzarile din Romania au fost facute prin lanturile de retail.

  • Actionarii OTP nu au de castigat din preluarea CEC

    Analistii bancii de investitii Merrill Lynch estimeaza ca in cazul preluarii Casei de Economii si Consemnatiuni de catre OTP, achizitia va necesita o emisiune de actiuni de circa 8% din capitalul social al bancii maghiare, iar castigurile pe actiune se vor reduce cu 5%.

  • Amenzi usturatoare in noua legislatie privind deseurile radioactive

    Ca urmare a modificarilor legislative privind gestionarea combustibilului nuclear uzat, titularii de autorizatie care nu vor achita la termen contributiile stabilite pentru dezafectarea instalatiilor nucleare sau radiologice, vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 50.000 lei.

  • SIF-urile incheie ziua in urcare

    Societatile de investitii financiare au incheiat sedinta de joi in ascensiune ajungand astfel la valoarea (de 2%) inregistrata in deschiderea sedintei bursiere. Indicele BET, care masoara evolutia celor mai lichide 10 titluri din piata, a scazut cu 0,21%, urmat de RTOX cu -0,13%...

  • Vanzarile Daewoo Craiova au batut toate recordurile

    Daewoo Craiova asteapta anul acesta vanzari cu peste 30 % mai mari decat in 2005, dupa ce luna trecuta a adus cele mai mari vanzari din istoria marcii, pe fondul programului "Rabla" si a clarificarii situatiei uzinei, au declarat joi reprezentantii companiei.

  • Top 5 cele mai putin fiabile masini de lux

    Banii Nostri va prezinta topul celor mai putin fiabile masini de lux, asa cum a fost acesta alcatuit de revista americana Forbes. Prima pozitie in acest Top 5 este ocupata de modelul Land Rover LR3 SUV al carui pret de baza se ridica la 39.000 de dolari...

  • Rompetrol a scos pe piata prima benzinarie mobila

    Rompetrol si contractorul general al grupului - Rominserv, au lansat Rompetrol Express, prima statia mobila de distributie a carburantilor. Investitia in benzinaria mobila s-a ridicat la suma de 232.000 de dolari si a fost inaugurata la Vidra, in judetul Ilfov.

  • Patronatele din turism cer reinfiintarea Ministerului Turismului

    Mai multe patronate din industria turismului au cerut, joi, prin intermediul unui comunicat de presa, reinfiintarea Ministerului Turismului sau trecerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a primului ministru.

  • Israel ne vrea turisti

    Ministrul Turismului din Israel, Isaac Herzog, si ambasadorul Romaniei in Israel, Valeria Mariana Stoica, au semnat un acord in domeniul turismului. Conform acestui document, in toamna, tour-operatorii romani vor participa la o conferinta in Israel.

  • Dupa aderare, diminuarea taxelor vamale nu va ieftini masinile din afara UE

    Scaderea taxelor vamale de la 30 % la 10%, conform prevederilor incluse in Codului Vamal comunitar, care va fi preluat de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana, nu va ieftini masinile produse in afara statelor UE.

  • Profitul si nu cota de piata, miza pentru UniCredit

    Trendul descendent ce se manifesta in evolutia Raiffeisen Bank in ultimul an si jumatate face ca ultimul loc pe podimul celor mai puternice banci se fie accesibil si pentru alti pretendenti. Este vorba de viitoarea banca ce va rezulta din fuziunea UniCredit si HVB Tiriac. Desi aceste previziuni arata bine pentru UniCredit, presedintele bancii, Rasvan Rad

  • Program RABLA pentru centrale telefonice uzate

    Comunicatiile - elementul esential in dezvoltarea oricarei afaceri - beneficiaza, de cele mai multe ori, de foarte putina atentie din partea conducerii firmelor. Cele mai multe firme din Romania au centrale telefonice vechi, uzate atat fizic cat si moral. Pentru a veni in intampinarea necesitatilor de comunicare ale companiilor din Romania, PLC Corporation Grup in calitate de NEC Philips Unified Solution Certified Partner, lanseaza un program d