Arhiva » Decembrie 2010 » 02 Decembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 02 Decembrie 2010 | 27 de inregistrari

  • Avem a cincea mare expunere la deficitul de refinantare a creditelor imobiliare din UE

    Doar Irlanda, Spania, Ungaria si Marea Britanie au valori mai mari Deficitul de refinantare continua sa fie cea mai mare provocare pe multe piete internationale de real estate. Romania nu face exceptie de la aceasta regula, fiind in lista tarilor cu cea mai mare expunere la deficitul de refinantare a creditelor ajunse la maturitate.

  • Isarescu: Noi am redus dobanda, dar bancile, ioc

    Guvernatorul Mugur Isarescu crede ca bancile centrale se vor implica tot mai mult in economia reala, pentru a asigura stabilitatea financiara, dar si cadrul de transmisie a mecanismelor de politica monetara, unde a dat ca exemplu majorarea dobanzilor la banci in contrast cu evolutia ratei BNR.

  • Apar semne de dezmortire a economiei. Intrebarea este cat de solide sunt

    Prima tranzactie de 100 mil. euro din martie 2008 incoace, revenirea vanzarilor de camioane sau mentinerea exporturilor pe plus de 26% sunt semnale ca economia poate reintra pe crestere in 2011

  • Ministrul german al Economiei: Insolventa unui stat din zona euro este posibila in teorie

    Ministrul german al Economiei, Rainer Bruederle, apreciaza ca intrarea in insolventa a unui stat din zona euro este posibila "in principiu", dar a asigurat ca Portugalia si Spania, tari confruntate cu dificultati de finantare, nu vor avea nevoie de ajutor extern, scrie Mediafax.

  • Plati ING de 1,5 miliarde de dolari, blocate de UE

    ING s-a confruntat cu dificultati financiare in octombrie 2008 si, din aceasta cauza, statul olandez a acordat bancii un imprumut de 10 miliarde de euro. Comisia Europeana a aprobat planul de salvare elaborat de ING, cu conditia ca banca sa-si achite mai intai datoria catre stat si pe urma sa efectueze plati catre orice alt investitor privat.

  • Profit de 13 mil. euro pentru National Bank of Greece in Romania

    National Bank of Greece (NBG) a inregistrat in primele noua luni ale anului, aferent operatiunilor din Roma-nia, un profit in scadere cu 22% com-parativ cu perioada similara din 2009, pana la 13 milioane de euro. Profitul inainte de provizioane a cobo-rat cu 8%, la 45 de milioane de euro.

  • Un ministru spaniol il acuza voalat pe cancelarul german de amplificarea turbulentelor de pe piete

    Ministrul spaniol al Economiei l-a acuzat voalat pe cancelarul german ca a amplificat turbulentele de pe piete promovand ideea infiintarii un mecanism anticriza permanent in care sa fie implicati si investitorii privati, potrivit presei spaniole, preluata de AFP. "Este foarte usor sa faci legatura dintre volatilitatea crescuta de pe piete si anumite declaratii publice facute la nivel european", a afirmat ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado.

  • Decembrie se anunta linistita la BVB

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ne-a obisnuit in ultimele luni cu volume mici de tranzactionare si cu variatii de mica amplitudine ale cotatiilor, iar noiembrie nu a facut exceptie de la acest tipar.

  • Ialomitianu: Nu ne putem permite sa introducem impozitul forfetar pentru ca este costisitor

    Ministerul Finantelor nu va inlocui impozitul minim cu impozitul forfetar intrucat acesta este costisitor si greu de aplicat in Romania si va cauta un sistem sistem simplificat de impozitare a profitului, a declarat pentru stirile ProTV ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

  • CE inaspreste conditiile in care bancile cu probleme pot cere ajutor de la stat

    Comisia Europeana (CE) a prezentat conditii mai dure in care bancile cu probleme pot cere ajutor de la stat, acestea fiind obligate ca, incepand de anul viitor, sa prezinte un plan de restructurare, transmite Reuters.

  • Bancile vor continua in 2011 sa lichideze proprietati imobiliare in contul creditelor neachitate

    Bancile vor continua in 2011 sa lichideze proprietati imobiliare in contul creditelor neachitate, proces lansat in acest an, fiind vizate in special centre comerciale fara retaileri puternici si cladiri de birouri cu un grad redus de inchiriere, apreciaza Cristian Ustinescu, director la DTZ Echinox.

  • Dacia sufla in ceafa Opel si Ford la inmatricularile din Franta

    Francezii au inmatriculat 8.223 de automobile Dacia in luna noiembrie, cuu 11,8% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor publicate miercuri de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). In primele 11 luni au fost inmatriculate 95.354 de masini Dacia, cu 81,5% mai mult fata de intervalul similar din 2009.

  • Boc despre reducerea concediului maternal: Sunt ultimul care ia decizia

    Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, ca este "ultimul" care ia decizia in privinta reducerii duratei concediului maternal, afirmand ca o hotarare in acest sens va fi luata dupa finalizarea dezbaterii publice si dupa ce vor fi ascultate toate parerile, scrie Mediafax.

  • Scor de 0 - 1 in meciul rentieri contra vanzatori pe piata apartamentelor

    Scaderea preturilor de vanzare si indulcirea conditiilor de creditare i-au facut pe multi chiriasi sa aleaga imprumutul ipotecar. Discutia intre adeptii inchirierilor si cei ai cumpararii unei locuinte este veche, insa, in esenta, po-lemica se rezuma la capacitatea financiara de a sustine efortul cumpararii unei locuinte.

  • Clubul select al tarilor care au majorat taxele

    Tarile care si-au imbunatatit sistemele fiscale estimeaza pentru 2011 crestere economica si reducerea deficitului bugetar Romania se afla in compania selecta a unor tari precum Estonia, Islanda, Kenya, Lao, Mauritus sau Nicaragua, care au operat cresteri de impozite sau au introdus noi taxe costisitoare

  • In noua luni, 26.000 de companii si peste 1 milion de romani si-au lichidat economiile

    Pe fondul crizei si al masurilor de austeritate, tot mai putini sunt cei care reusesc sa nu-si cheltuiasca banii depusi in banci. De altfel, la finalul lunii septembrie, atat numarul deponentilor persoane fizice, 15,7 milioane de oameni, cat si cel al deponentilor persoane juridice

  • Discutiile in coalitie pe tema concediului de maternitate continua, decizia va fi luata luni

    Coalitia de guvernare continua discutiile pe tema concediului de maternitate, urmand ca duminica si luni sa aiba loc noi sedinte pentru a stabili varianta finala, a declarat joi, pentru NewsIn, ministrul Mediului Laszlo Borbely. "Duminica ne vom intalni din nou, iar luni dimineata vom avea o alta sedinta cand vom lua decizia", a spus Borbely.

  • INS: Economia romaneasca a scazut, in ritm anual, cu 2,5% in T3

    Produsul intern brut (PIB) al Romaniei s-a contractat in cel de-al treilea trimestru al acestui an cu 2,5% fata de aceeasi perioada din 2009, in conditiile in care constructiile si-au redus volumul de activitate cu 14,9%, arata datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

  • UniCredit vrea sa deschida 900 sucursale noi in Europa Centrala si de Est, din care 300 in Romania

    UniCredit, cea mai mare banca italiana, intentioneaza sa deschida 900 de sucursale noi in Europa Centrala si de Est (ECE), din care 300 in Romania, iar grupul se considera bine pozitionat pentru a profita de oportunitatile de dezvoltare din regiune, informeaza Mediafax Busines

  • Delta Valori: Nu vedem avantajele unei fuziuni BVB-Sibex. Concurenta e un factor de progres

    Un grup de actionari ai Bursei de la Sibiu (Sibex) a cerut revo carea consiliului de administra tie si alegerea unor noi administratori. Din acest grup fac parte si societatile de brokeraj WBS Romania si Delta Valori Mobiliare, cei mai activi intermediari in noiembrie si totodata market-makeri pe unele dintre cele mai lichide produse de la Sibex: contractele futures pe Dow Jones si aur. Cristian Sima, seful WBS Romania, este si membru in actualul consiliu de administratie al acestei piete

  • Fiskars estimeaza pentru acest an o crestere a afacerilor cu 12%, la 742,5 milioane euro

    Compania finlandeza Fiskars, producator de articole pentru casa, gradina si activitati outdoor, estimeaza pentru acest an o crestere a afacerilor cu 12%, la 742,5 milioane euro, fata de afacerile de anul trecut, de 663 milioane euro, a anuntat joi compania.

  • BCR Leasing vrea sa-si majoreze capitalul cu 23,5 mil. euro

    Actionarii BCR Leasing, una din cele mai mari companii din piata de leasing financiar, vor discuta la sfarsitul acestei luni majorarea capitalului societatii cu 100,9 milioane lei (23,5 mil. euro) prin aport in numerar, potrivit unui anunt publicat pe site-ul companiei.

  • Moneda nationala se depreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,2923 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,2923 lei/euro, in crestere cu 0,19% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,2559 lei/dolar. In prima parte a zilei, cursul monedei nationale a coborat de la 4,2953 la 4,2876 lei/euro, dupa care a revenit la 4,2933 lei/euro in jurul orei 13.00.

  • Monica Tatoiu isi vinde vila de un milion euro din Bucuresti pentru a-si cumpara alta in Franta

    Fostul sef al Oriflame Romania, Monica Tatoiu va parasi Romania in 2012 si nu iminent asa cum au titrat zilele trecute cateva din publicatiile centrale, si cel mai probabil se va stabili impreuna cu sotul intr-un oras francez, "unul care sa fie aproape si de mare, si de munte", dupa cum declara aceasta pentru Capital.

  • Romania si Grecia, singurele tari din UE care au inregistrat o scadere a economiei in T3

    Grecia si Romania au fost singurele tari care au inregistrat in cel de-al treilea trimestru o scadere a economiei fata de aceeasi perioada din 2009, de 4,5% si, respectiv, 2,2%, potrivit datelor publicate joi de Eurostat. Fata de trimestrul anterior, economia Romaniei a inregistrat un declin de 0,7%, dupa un avans de 0,3% in cel de-al doilea trimestru.

  • De ce se clatina euro?

    Criza din zona euro s-a adancit dupa ce dobanzile cerute de investitori pentru obligatiunile Spaniei, Italiei si Belgiei au atins un nivel istoric de la infiintarea zonei euro, iar Portugalia a avertizat ca bancile se confrunta cu riscuri intolerabile. Euro s-a depreciat sub pragul de 1,3 dolari pe unitate pentru prima oara de la jumatatea lunii septembrie, in pofida incercarilor liderilor europeni de a calma pietele. Ulterior, cotatia a revenit la 1,31 dolari pentru un euro

  • Cati bani asteapta Finantele la buget din profiturile bancilor si companiilor

    Bancile vor ajuta bugetul in urmatorii patru ani mai putin decat au facut-o pana anul trecut, Finantele estimand incasari anuale modice din impozitarea profiturilor institutiilor de credit, de 80-100 mil. euro, comparabile cu cele din acest an, in timp ce de la companii sumele asteptate sunt mai mari, ajungand pana la 3 mld. euro.