Arhiva » Februarie 2022 » 16 Februarie 2022

Toate stirile publicate in data de 16 Februarie 2022 | 3 de inregistrari

  • Opinie Deloitte: Cumpararea unei locuinte, intre scumpirea creditelor si cota redusa de TVA

    De curând a intrat în vigoare legea care extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru achizițiile de locuințe la o valoare de până la 700.000 de leu, autoritățile publicând deja și normele de implementare. De altfel, calificarea locuințelor pentru această cotă redusă a constituit unul dintre cele mai importante subiecte de interes din ultimii ani atât pentru dezvoltatorii imobiliari, cât și pentru persoanele fizice care intenționează sau intenționau să își achiziționeze o locuință nouă.

  • Karpaten Turism a vândut vacanțe în valoare de 70 milioane de euro, număr record de clienți și de chartere operate, în 2021

    Anul trecut, Karpaten Turism a înregistrat vânzări mai mari decât în perioada care a precedat pandemia de Covid-19, mai mari decât în urmă cu trei ani când toți oamenii puteau călătorii fără niciun fel de restricție. Tot în 2021, agenția de turism Karpaten a operat un număr record de chartere și a servit peste 85.000 de clienți în peste 700 de zboruri.

  • Opinie Deloitte: Motivele pentru care multe firme romanesti nu sunt pregatite pentru raportarea ANAF.

    Începând cu acest an, Agenția Națională de Administrare Fiscală a introdus un nou sistem de raportare fiscală extrem de complex. Mai mult, firmele locale au avut o perioadă extrem de scurtă la dispoziție, pentru a implementa acest nou sistem. Este vorba despre noul format de raportare SAF-T, impus la nivelul întregii Uniuni Europene, iar riscul pentru ca declarațiile să fie depuse cu întârziere sau incomplet este în acest moment foarte mare.