Arhiva » Iulie 2006 » 13 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 13 Iulie 2006 | 39 de inregistrari

  • Cum sa folosesti computerele in vacanta

    5 capcane de evitat, 5 sfaturi utile, oferite de Adrian Mihaltianu, analist GECAD Net. Afara e cald, foarte cald, si tot ce-ti doresti este sa savurezi un gin tonic undeva pe o plaja, in timp ce privesti marea si ai grija sa nu te arzi...

  • Topul celor mai mari companii din lume

    Dupa ce v-am delectat cu topurile celor mai ieftine masini din Romania, ale celor mai scumpe masini din lume, ale celor mai importante branduri, ne-am gandit ca ar cam fi timpul sa va aratam si topul celor mai mari companii din lume.

  • Retailerii incep sa isi manifeste creativitatea in afaceri

    Masurile de reducere volumului de credite acordate pe care Banca Nationala a Romaniei (BNR) le-a aplicat pentru a obtine o diminuare a consumului incep sa dea roade. Dupa diminuarea creditului de consum de catre Banca Centrala...

  • Bucuresti-Pitesti: cum sa faci din autostrada, o simpla sosea

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat ca in perioada 13 iulie-30 noiembrie va inchide alternativ cate un sens al autostrazii Bucuresti-Pitesti, pentru realizarea unor lucrari de reabilitare pe tronsonul dintre kilometrii 23 si 46.

  • A intervenit ANRC abuziv pe piata?

    Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a anuntat miercuri ca Vodafone Romania este ar putea plati o amenda de pana la 5% din cifra de afaceri pentru ca nu este de acord cu rezultatele modelului de calculare a tarifelor de interconectare impus de aurtoritatea de reglementare.

  • Stabilitate in deschiderea sedintei BVB

    Cotatiile majoritatii actiunilor listate pe platforma Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat la primele ore ale sedintei de joi o usoara crestere fata de nivelul inregistrat in ziua precedenta. Indicele BET, care evidentiaza evolutia celor mai lichide 10 titluri...

  • Vorbim mai ieftin, dar platim mai mult la abonament

    Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a aprobat solicitarea inaintata de Romtelecom cu privire la majorarea tarifelor pentru abonamente si reducerea tarifelor pentru convorbirile locale, nationale si catre retelele de telefonie mobila.

  • Pentru asigurari alocam doar 200 de lei

    Potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA),  ponderea in Produsul Intern Brut a primelor brute de asigurare subscrise anul trecut de catre asiguratorii romani a fost de 1,54%, fata de 1,46% in 2004.

  • Combustibilul ecologic, prioritatea Romaniei pentru 2006

    Conform normelor impuse de Uniunea Europeana, pana in 2007, Romania trebuie sa produca o pondere de cel putin 2% de combustibil ecologic din totalul combustibilului intern. In acest sens, guvernul a anuntat ca pregateste deja o strategie nationala si intentioneaza sa introduca un sprijin financiar pentru producatori.

  • Raiffeisen International finanteaza proiecte imobiliare in sud-estul Europei

    Sucursalele Raiffeisen International din Bosnia si Hertegovina, Serbia si Kosovo vor beneficia de o finantare de 25,5 milioane de euro pentru a creste astfel volumul creditului acordat in domeniul imobiliar si in cel al folosirii eficiente a energiei in tari din Europa de Sud.

  • 70% dintre romani vor depinde de telefonul mobil

    Directorul general al operatiunilor Nokia in Romania si Ungaria, Greig Williams, a declarat ca in acest an telefonia mobila va acapara 70% din totalul populatiei Romaniei, in crestere cu 5% fata de luna martie a acestui an...

  • Aviva se extinde pe piata SUA

    Cel mai mare asigurator britanic, Aviva Plc, a fost de acord sa plateasca 2,9 miliarde de dolari pentru firma de asigurari de viata americana AmerUs Group Co, intr-o afacere care va spori prezenta pe piata SUA. Aviva a spus marti, 11 iulie, ca va plati 69 dolari pe actiune...

  • Microsoft penalizat de UE... din nou

    Instantele juridice ale Uniunii Europene au finalizat un proces in care Microsoft era acuzat de incalcarea unor reguli antitrust adoptate in 2004. Compania a fost obligata sa plateasca 280,5 milioane euro pana la sfarsitul lunii.

  • Lansarea noului Metro a adus vanatai constantenilor

    Inaugurarea hypermarketului a fost precedata de o ampla campanie publicitara. Astfel, ca inainte cu aproximativ o ora inainte de deschiderea oficiala a magazinului, sute de constanteni erau adunati in fata acestuia.

  • Cum cumpar o masina din strainatate?

    "Vreau sa contractez un credit de nevoi personale ca persoana fizica, mai adaug o suma pe care am economisit-o, iar cu suma rezultata ma voi duce in Germania sa cumpar o masina, pe firma. Banii de la imprumutul de nevoi personale vor fi transferati intr-un alt cont. Problema este ca nu stiu cum este mai bine sa procedez, fie sa scot banii din Germania, d

  • B.C. Carpatica implineste 7 ani

    Banca Comerciala Carpatica aniverseaza, la mijlocul lunii iulie, sapte ani de prezenta activa in peisajul financiar autohton, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In toata aceasta perioada, imaginea bancii a fost creata si mentinuta permanent de intreaga echipa BCC. „In cei sapte ani de la infiintare, am trecut printr-o serie de experiente care ne-au maturizat si care ne-au adus la un nivel la care am reusit sa dezvoltam o companie mare si puternica. Sustinuta de un actionariat ferm, Banca Comerciala Carpatica continua sa functioneze sub semnul valorii si sub simbolul puterii

  • Piraeus Bank upgradeaza creditul ipotecar/imobiliar

    Dupa ce luna trecuta a anuntat imbunatatirea conditiilor de acordare a creditelor de nevoi personale si auto, acum Piraeus Bank Romania anunta imbunatatirea procesului de obtinere a unuia dintre cele mai dificile credite de pe piata, si anume creditul ipotecar/imobiliar, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. “Rata noastra de crestere in ceea ce priveste acordarea de imprumuturi pentru nevoi personale este de 3 ori mai mare decat rata de crestere a pietei, ceea ce dovedeste ca produsele noastre, precum si timpul de acordare/aprobare vin in intampinarea nevoilor clientilor nostr

  • Agentie CEC doar pentru persoane juridice

    La inceputul acesteti saptamani CEC a deschis o noua agentie, destinata in exclusivitate activitatii bancare pentru persoanele juridice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noua unitate functioneaza in str.Lipscani nr.18, intr-un spatiu de 276 metri patrati. Este prima agentie CEC de acest fel, dedicata persoanelor juridice, iar deschiderea ei se circumscrie eforturilor bancii de a oferi companiilor produse si servicii de calitate.

    “Este o conceptie noua, care se adreseaza tuturor categoriilor de agenti economici, institutiilor publice, persoanelor fizice a

  • Fondurile mutuale nu mai cred in Bursa

    Fondurile mutuale isi schimba usor strategia de investitii, dupa pierderile din prima jumatate a anului cauzate de investitiile in actiunile companiilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu precadere la SIF-uri, a caror cotatii au scazut abrupt in ultima perioada. Asa incat fondurile au inceput sa-si retraga din investitiile la Bursa si sa le pl

  • Romanii sunt ingrijorati de economia tarii, dar au incredere in UE

    Cu toate ca Romania se confrunta cu probleme economice, increderea in Uniunea Europeana se mentine la un nivel ridicat de 68%, conform datelor prezentate in cel de-al patrulea Eurobarometru, realizat in primavara acestui an.

  • Locurile in programul "Rabla" epuizate si la Daewoo

    Inscrierile in program au inceput in urma cu doar o saptamana, iar pana ieri Daewoo a acceptat 4.576 de persoane care doresc sa-si schimbe masina mai veche de 12 ani cu un automobil Daewoo, economisind 3.000 de lei, reprezentand prima de casare oferita de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

  • Thailanda, cea mai periculoasa destinatie turistica

    Studiul statistic realizat de asiguratorul Norwich Union in urma analizarii celor peste 60.000 de cereri de despagubire depuse de clientii companiei in 2005 releva faptul ca vizitatorii Thailandei risca sa fie victime ale intoxicatiilor alimentare, furturilor sau accidentelor rutiere.

  • Coruptia, mama saracilor

    La nivelul intregii lumi, coruptia genereaza pierderi economice care ajung chiar la valoarea de 5% din produsul brut al economiei mondiale, ceea ce inseamna mii de miliarde de dolari. Declaratia a fost facuta de reprezentantul Transparency International, Jermyin Brooks...

  • Scaderi pentru toti indicii bursieri in sedinta de joi

    Sedinta bursiera de joi a contabilizat scaderi pentru toti indicii bursieri pe fondul unei lichiditati sporite, de peste 33,5 milioane lei (9,4 milioane euro) la un rulaj de aproape 43,2 milioane actiuni tranzactionate.

  • Bulgaria adopta euro in 2010, Romania mai asteapta

    Autoritatile de la Sofia sunt de parere ca Bulgaria ar putea sa adopte moneda europeana inaintea Romaniei, fiind capabila sa indeplineasca conditiile de la Maastricht care fac posibila admiterea unei tari in zona euro.

  • Romanii vor achita fiecare produs contrafacut intrat prin Vama

    Statul roman va suporta de la bugetul de stat, dupa data aderarii, taxele vamale si accizele pentru marfurile care vor ajunge pe piata Uniunii Europene dupa ce au tranzitat Romania, a declarat, joi, pentru agentia de presa NewsIn, presedintele Vamilor, Gelu Diaconu.

  • L´Oreal multumita de vanzari

    L´Oreal, cea mai mare companie de cosmetice din lume, a confirmat ca in prima jumatate a anului a inregistrat o crestere a vanzarilor. Intr-un interviu, Paul Agon, directorul executiv al companiei, a declarat ca urmareste o serie de achizitii, dar a accentuat ca prioritatea o reprezinta afacerile care pot sa duca la consolidare interna.

  • Armata israeliana urca pretul petrolului pe noi culmi

    Atacurile intreprinse de armata israeliana in cursul acestei saptamani s-au adaugat in lista acelor cauze majore ce au influentat cotatia petrolului din ultima perioada, dupa ce negocierile purtate intre Iran si comunitatea internationala au impins recent cotatia petrolului catre maxime istorice.

  • ABN vrea sa dezvolte Antonventa

    ABN este increzator ca poate sa transforme Antonveneta dintr-o banca de mijloc intr-una din cele mai mari banci din Italia printr-o crestere treptatat si prin achizitia unor rivali mai mici. Dar mai intai trebuie sa integreze Antonveneta si sa recupereze cota de piata care a scazut simtitor.

  • Banca Comerciala Carpatica ramane sub control romanesc

    Banca Comerciala Carpatica, listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a lasat, sa se inteleaga, intr-un comunicat aniversar, ca nu se pune problema preluarii bancii de catre o institutie financiara straina, afacerea urmand sa cresca "prin forte proprii"

  • 650 de milioane de euro, dar de nunta pentru fata batrina

    Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va continua sa mearga pe drumul privatizarii, asigura autoritatile romane, dupa ce doi dintre cei sase petitori ai institutiei, respectiv Monte dei Paschi di Siena si Dexia, au ales sa se retraga din cursa. Desi nu si-au explicat, oficial, deciziile

  • Fondurile de garantare vor ieftini creditul

    Implementarea reglementarilor Basel II alaturi de expansiunea fondurilor de garantare va determina o diminuare a costurilor de finantare atat pentru banci, cat si pentru contractanti, considera prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. El a precizat ca, in baza garantiilor oferite

  • Cumparaturi prin card, doar cu buletinul

    Comerciantii care accepta plata unor bunuri prin intermediul cardului vor trebui sa verifice identitatea cumparatorului prin controlul actului de identitate, mentioneaza un proiect al BNR publicat spre dezbatere pe site-ul institutiei. De asemenea comerciantul acceptant are obligatia

  • MKB vrea sa tripleze cota de piata a Romexterra Bank pana in 2010

    Strategia pe termen mediu si lung a MKB prevede ca in urma cresterii sustinute, pana in 2010, Romexterra Bank sa atinga o cota de piata de 3,8% pe segmentul creditare, fata de 0,8% in prezent, si o cota de 3,6% pe segmentul economisire (baza este de 1,1%)

  • Fondurile de investitii au crescut cu peste 40%

    Fondurile deschise de investitii au avut o evolutie buna in prima jumatate a anului, pe fondul unui nivel al activelor nete de 132,3 milioane de euro, in crestere cu peste 43% fata de nivelul de 92,2 milioane de euro, cat era la sfarsitul anului trecut. Conform unui comunicat al Uniunii

  • Statiune balneara Felix se listeaza la BVB

    Vineri, 14 iulie, va fi lansata oficial, Oradea, oferta publica de vanzare a unui pachet de 77 milioane de actiuni noi emise de societatea Turism Felix SA, actionarul majoritar, SIF Transilvania, dorind ca ulterior sa listeze compania de turism la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)

  • Arbitrul asigurarilor a avut un excedent de 7,32 milioane lei in 2005

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a afisat un excedent bugetar de 7,32 milioane lei (2,02 milioane euro) pentru anul 2005, obtinut pe seama unor incasari de de 23,89 milioane lei noi (6,59 milioane euro), cu 3,5% peste estimarile initiale, potrivit datelor NewsIn. Pe de

  • RASDAQ: Pretul actiunilor s-a depreciat in medie cu 0,22%

    Pretul actiunilor listate pe piata electronica RASDAQ s-a depreciat joi, in medie, cu 3,97 puncte (0,22%), in conditiile in care actiunile listate la categoria I au inregistrat o apreciere de 2,24 puncte, respectiv de 0,11%, iar cele de la categoria a II-a au avut o depreciere de 43,67

  • Raiffeisen Bank neaga ca ar fi acordat credite garantate cu documente false

    Un scandal financial nou a pus in prim-plan niste posibile garantii