Arhiva » Iulie 2006 » 19 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 19 Iulie 2006 | 45 de inregistrari

  • ProCredit: Ofiter de Credite si Administrator de cont, cele mai cautate posturi

    Angajatorii din sistemul bancar intampina probleme cu gasirea personalului potrivit indeosebi atunci cand cauta oameni pentru posturile din segmentul entry-level, au declarat pentru Wall-Street oficialii ProCredit Bank.

  • Bonus pentru viitorul proprietar CEC

    In grila de punctaj pentru desemnarea noului actionar majoritar al CEC, pretul reprezinta 75%, iar oferta tehnica 25%

  • Allianz-Tiriac detine 36% din piata asigurarilor casco

    Compania de asigurari Allianz-Tiriac detine in prezent 36 % din portofoliul total al asigurarilor auto-casco de pe piata romaneasca, iar pe total asigurari auto un procent de 26 %, a anuntat miercuri directorul general al societatii, Cristian Constantinescu. Ponderea veniturilor

  • Fat-Frumos si bancile romanesti

    Potentialul de dezvoltare a sistemului bancar romanesc este urias. Iar jucatori importanti care sa profite de acest potential deja sunt prezenti in tara noastra. Desi in Romania se afla peste 20 de banci ce detin mai putin de 1% din piata, multe dintre aceste institutii joaca un rol

  • Romexterra Bank majoreaza dobanzile pasive cu pana la 1,25%

    Romexterra Bank a majorat recent dobanzile practicate la depozitele la termen in lei, cu dobanda fixa si variabila, pentru persoane fizice si juridice, cu pana la 1 %, respectiv 1,25 %, informeaza banca.

  • Piata romaneasca a microfinantarii, 500 milioane dolari anual

    Piata romaneasca a microfinantarii este estimata la 500 milioane doalri anual, a declarat, marti, directorul general al CHF Interatioanal Romania, Silke Mueffelmann, la o conferinta pe aceasta tema desfasurata la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Reprezentanta

  • Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a dublat activele in 2005

    Activele Raiffeisen Banca pentru Locuinte s-au dublat anul trecut, de la 77 milioane lei, cat erau in 2004, pana la 144,6 milioane lei, iar pierderile au crescut cu aproape 10%, pana la 15,2 milioane lei, arata datele bilantului bancii pe anul 2005.

  • Certinvest va investi 2,5 mil. euro pe piata pensiilor private

    Societatea de administrare a investitiilor Certinvest intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private din Romania imediat dupa lansarea acesteia, printr-o investitie de 2 - 2,5 milioane euro, a declarat directorul general al Certinvest, Eugen Voicu.

  • CitiFinancial vrea sa isi extinda reteaua cu 15 unitati bancare in acest an

    CitiFinancial, departamentul care se ocupa de creditarea populatiei la Citibank Romania, intentioneaza sa continue programul de investitii inceput in 2005 prin dezvoltarea retei de unitati bancare.

  • Credisson isi extinde reteaua si isi consolideaza pozitia de lider de piata

    Compania financiara nebancara Credisson, care controleaza o cincime ( 20%) din piata romaneasca nebancara a creditelor de consum, isi extinde punctele de lucru, potrivit Monitorul Oficial.

  • Sucursala din Bucuresti a Bancii di Roma a incheiat anul 2005 pe pierdere

    Banca di Roma SpA, sucursala Bucuresti, a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 962.784 lei, insa activele au crescut cu 12,26% fata de 2004, pana la 165,3 milioane lei, potrivit bilantului pe anul 2005.

  • Merkantil se extinde in Romania

    Grupul financiar Merkantil din Ungaria, cu divizii specializate pe credite de consum si leasing, ar putea intra anul viitor pe piata romaneasca de leasing in colaborare cu OTP Bank Romania, a declarat agentiei Mediafax Nikolay Marev, director general pentru operatiuni internationale

  • Sixt New Kopel Romania, contracte de leasing in valoare de 20 de mil. euro

    Compania Sixt New Kopel Romania a anuntat, marti, semnarea unor contracte de leasing operational in valoare de 20 de milioane de euro, pentru flote de autovehicule care au mai mult 500 de unitati.

  • BRD arunca buzduganul scumpirii creditelor

    Dupa majorarea rezervelor minime obligatorii in lei, bancile sunt puse in situatia de a alege intre a-si diminua marja de profit sau a creste costul creditului. Cresterea nesustenabila a consumului intern ingrijoreaza BNR. Dinamica accentuata are la baza cresterea creditului neguvernamental in lei adresat populatiei cu efecte asupra deficitului comercial

  • Bursa incepe ziua in crestere

    Inceputul sedintei bursiere de miercuri a fost marcat de o crestere a valorilor inregistrate, toti indicii bursieri atingand in prima jumatate de ora de la deschidere aprecieri de aproximativ 1%. Cel mai tranzactionat titlu in primele minute a fost Rompetrol Rafinare Constanta...

  • Fumatorii alungati din camerele Marriot

    Lantul de hoteluri Marriot International Inc va anunta in curand interzicerea fumatului in toate camerele din cele peste 2300 hoteluri din SUA si Canada, potrivit site-ului ziarului Wall Street Journal. Miscarea este parte a efortului de stopare a uneia dintre cele mai dese surse de plangeri.

  • Peste 5 ani retelele 3G vor acoperi 11 orase

    Conform caietului de sarcini al licitatiei publicat de IGCTI,  proprietarii de licente de telefonie din generatia a treia (3G) care vor castiga aceasta licitatie vor trebui sa implementeze retele de telecomunicatii care sa acopere, pana la sfarsitul anului 2011, un numar de 10 orase mari ale Romaniei precum si Capitala.

  • Bancile isi deschid tot mai multe sucursale

    Institutiile bancare prezente pe piata romaneasca au inceput sa atace tot mai puternic segmentul de retail bancar identificand resurse pentru deschiderea de noi sucursale care sa acopere in mod satisfacator teritoriul.

  • Securizarea documentelor englezilor se face cu tehnologie nemteasca

    3M a cazut de acord sa achizitioneze producator de pasapoarte si carduri securizate SPSL (Security Printing and Systems Ltd) de la holdingul german GmbH, pentru a mari securitatea afacerilor sale. Termenii afacerii nu au fost inca divulgati.

  • Fara tepe la plata biletului de avion

    Comisia Europeana intentionaza sa oblige companiile aeriene sa includa in pretul tichetelor de zbor si taxele suplimentare astfel incat clientii sa nu mai fie indusi in eroare de pretul aparent mic pe care trebuie sa-l plateasca.

  • Tot mai multi turisti merg in Grecia

    Numarul turistilor straini care au vizitat Grecia in prima jumatate a anului curent a crescut cu 6,33% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor publicate in cursul zilei de marti de Asociatia pentru Turism din Grecia.

  • Vom avea autostrazi europene peste 20-30 de ani

    Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a apreciat, ieri, in cadrul emisiunii 100% de la postul Realitatea TV, ca infrastructura din Romania va putea fi comparata cu cea din Uniunea Europeana abia peste 20-30 de ani.

  • Spatiu de birouri de un milion de euro in zona de est a Capitalei

    Compania imobiliara Esop va oferi spre vanzare in luna august o cladire de birouri de un milion de euro in zona de est a Capitalei, o zona care ar putea deveni tot mai interesanta pentru investitori in conditiile aglomerarii din centrul Bucurestiului, au declarat in cursul zilei de marti reprezentantii companiei.

  • Pretul exorbitant al petrolului aduce miliarde de lire Marii Britanii

    In urma majorarii pretului petrolului si a scumpirii gazelor naturale Trezoreriei Marii Britanii ar putea beneficia de un surplus de 2 miliarde de lire, la bugetul pentru 2006-2007, bani care vor proveni din taxele impuse producatorilor din Marea Nordului...

  • Yahoo pierde teren

    Yahoo a anuntat ca ar putea amana introducerea unui sistem imbunatatit de "search advertising" cu 3-4 trimestre. Stirea vine pe fondul scaderii castigurilor celei mai mari firme de media-internet. Profiturile nete Yahoo au fost de 164 milioane dolari in al doilea trimestru al anului...

  • Verificati eticheta de pe sticlele de vin!

    In urma unor controale efectuate la nivel national, inspectorii pentru protectia consumatorului au confiscat aproximativ 1.000 de litri de vin, in valoare de 4.000 lei noi, conform un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

  • Posibile scurgeri de petrol in Arctic

    BP a inchis 12 puturi de productie din Alaska dupa ce muncitorii de aici au declarat ziarului Financial Times ca puturile au fisuri in stratul izolator. Gigantul petrolier britanic a spus ca acestea vor fi inchise pana cand situatia va fi investigata.

  • Slovacia, licitatie pentru al treilea operator de telefonie mobila

    Compania spaniola de telecomunicatii, Telefonica, a licitat pentru a treia licenta de telefonie mobila din Slovacia, potrivit Biroului de Telecomunicatii al tarii. Biroul a primit trei cereri de licitatie pentru aceasta licenta, care acopera standardele GSM si UMTS.

  • Despre cum te pot pacali bancile cu dobanda fixa

    Nu toate bancile ofera clientilor un orizont clar privind nivelul de dobanda pe care-l vor achita pentru un imprumut. Mai ales in cazul creditelor cu dobanda fixa pe primii ani, produse care vor putea fi scumpite de banca dupa bunul plac atunci cand dobanda devine variabila. Factorii de referinta nu sunt la vedere sau prestabiliti la semnarea contractulu

  • Citigroup - actionarul majoritar vrea reducere drastica a costurilor

    Printul saudit Alwaleed bin Talal, actionarul majoritar în grupul financiar american

  • Privatizarea CEC va accentua concurenta in mediul bancar din Romania

    Privatizarea CEC va accentua concurenta in sectorul bancar romanesc, iar acest

  • Allianz-Tiriac are un nou sistem de vanzare a asigurarii auto casco

    Începând cu luna iulie a anului curent, orice persoanã fizicã interesatã sã-ºi asigure autoturismul împotriva riscurilor de avarii ºi furt poate afla on-line, cu exactitate, costul unei asemenea poliþe emisã de Allianz-Þiriac, accesând site-ul companiei de asigurãri–www.allianztiriac.ro. Sistemul genereazã oferte de prime individualizate, riguros c

  • Unicredit: Romania are un climat macroeconomic stabil, marcat de cresterea investitiilor

    Grupul UniCredit anunta rezultatele studiului macroenonomic trimestrial care analizeaza principalii indicatori si tendintele economiei reale pentru statele din Europa Centrala si de Est, precum si perspectivele la nivel macro pentru urmatoarea perioada a anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Analiza a fost realizata de departamentul de cercetare al UniCredit Group, cu participarea economistilor din bancile subsidiare Grupului.

    Pentru Romania, potentialul de crestere ramane pozitiv anul acesta, consumul si investitiile in crestere constituind pri

  • Libra Bank lanseaza cardurile de debit Visa Classic

    Libra Bank a introdus pe piata cardurile de debit Visa Classic Libra Bank, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acestea vor fi oferite gratuit fiecarui client al bancii. Banca pregateste si lansarea cardurilor de credit, acestea urmand sa fie disponibile in urmatoarele cateva luni. „Lansarea cardurilor Libra Bank reprezinta un moment foarte important pentru banca. Asa cum si-a obisnuit clientii, Libra Bank va continua sa le ofere solutii financiare dedicate nevoilor lor, solutii simple si sigure, care sa-i  ajute si sa le faca viata mai usoara. Cardurile Libra Bank reprezinta

  • Ancheta Rompetrol, la final

    Procurorii instantei supreme au incheiat ancheta in dosarul Rompetrol, dosar in care sunt acuzati Dinu Patriciu, Philip Stephenson si Richard Colin Hart. Printre persoanele chemate de procurori pentru o serie de declaratii si detalii se numara Petrica Grama...

  • Strainii nu "gusta" vinurile romanesti

    Exporturile de vin au scazut cu 56% de la inceputul acestui an. Reprezentantii patronatului viei si vinului sustin ca Romania a fost transformata in piata de desfacere pentru produsele de slaba calitate din cauza vinurilor vrac aduse cu vaporul in tara si din cauza birocratiei excesive.

  • Case inteligente pentru oameni comozi

    Whirpool Corp vrea sa grabeasca ziua cand consumatorii vor fi capabili sa monitorizeze de pe propriul computer si telefon aplicatiile caznice. Cea mai mare companie de produse electrocasnice a inceput testele la o masina de spalat inteligenta la baza sa din Atlanta.

  • Final de sedinta in scadere la Bursa de Valori

    Dupa un inceput in crestere, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat miercuri scaderi pentru toti indicii bursieri la o valoare a tranzactiilor de 22,44 milioane lei (6,26 milioane euro) si un volum de peste 42,5 milioane tranzactii.

  • IBM anunta cresteri

    IBM a raportat pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2006 venituri record si vanzari in linie cu asteptarile, dar compania a inregistrat cresteri mai mici decat se astepta la serviciile de inscriere, un indicator important al performantelor companie.

  • 300 de cazuri suspecte de spalare de bani

    De la inceputul anului si pana in prezent, in Romania exista aproximativ 300 de posibile cazuri de spalare de bani, a declarat in cadrul unui seminarul organizat de Fin Media presedintele Oficiului National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Adriana Luminita Popa.

  • Amenda de circulatie va putea fi platita prin internet

    Incepand de luna viitoare, bucurestenii vor putea sa-si plateasca amenzile de circulatie prin internet, a declarat ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy la postul de televiziune The Money Channel. De asemenea, el a precizat ca implementarea acestui proiect a costat 70.000 de euro...

  • Cat pierde Israelul intr-o zi de razboi?

    Rachete care s-au abatut asupra nordului tarii in ultimele zile costa Israelul aproximativ 500 milioane shekeli (112 milioane euro) pe zi datorita reducerii activitatii economice, arata un raport al companiei de consultanta Dun & Bradstreet (D&B).

  • Un nou plan de tarifare pentru asigurarile auto

    Allianz-Tiriac a lansat un nou sistem de ofertare a politelor auto-casco destinate persoanelor fizice. "Facem, prin lansarea acestui sistem nou de ofertare, un pas important catre client, devenind mult mai transparenti, mai accesibili si mai flexibili", a declarat directorul general Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, in cadrul unei confer

  • BRD a scumpit creditele si nu le mai acorda "lejer"

    BRD a scumpit cu doua puncte, de la 10,9% la 12,9% pe an creditul de nevoi personale in lei, Expresso Lejer. O dobanda care a ajuns acum mai mare decat la BCR-12,5%. De asemenea, comisionul lunar de gestiune a creditului a fost majorat de la 0,2% la 0,25%, aproape dublu cat era la sfarsitul lui februarie, cand a fost lansat acest credit-0,15%. In compara

  • Maica, acu' poti sa-ti iei dividendul SIF Muntenia si de la BCR!

    La sediul SIF Muntenia de langa Camera de Comert a Municipiului Bucuresti e coada ca pe vremuri la oua sau la carne si ca in zilele noastre la CEC in ziua cand se dau pensiile si dimineata devreme la magazinul de paine. Aceeasi oameni, pensionari amarati, care indura aproape zilnic o canicula insuportabila chiar si pentru tineri, ghiciti pentru ce? Sa-si