Arhiva » Iulie 2006 » 26 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 26 Iulie 2006 | 32 de inregistrari

  • Tariceanu spitalizat

    Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost internat la sectia de radiologie a Spitalului Elias din Capitala. Purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu, a declarat ca este vorba despre un incident minor si ca starea de sanatate a premierului este buna. Calin Popescu Tariceanu a suferit un traumatism minor, acesta avand o entorsa la genunchi. De asemenea, Oana Marinescu a spus ca premierul va petrece aceasta noapte la spital, dar primul ministru va participa la sedinta de guvern de astazi.

    Primul ministru a fost implicat intr-un accident rutier, in timp ce se afla pe mo

  • BNR impune reguli de creditare institutiilor financiare nebancare

    Bancile si institutiile financiare nebancare din Romania, care dau imprumuturi populatiei, vor fi obligate sa ia in calculul bonitatii clientilor toate costurile creditarii, inclusiv comisoanele, potrivit unui proiect de modificare legislativa, publicat, marti, pe site-ul bancii centrale.

  • DERRC revin in top la BMFMS

    Marti relaxarea a fost caracteristica de ansamblu a pietei bursiere a derivatelor, investitorii continuand sa tranzactioneze cu prudenta. in aceste conditii, lichiditatea a stat sub semnul liniei impuse la debut de saptamana, fiind incheiate 8.659 contracte futures din 1.248 tranzactii,

  • Prin jungla creditului de consum

    Vrei un credit ieftin? Daca nu-l poti garanta cu o proprietate imobiliara, risti sa-ti pui pofta-n cui. In plus, n-ar strica sa lucrezi intr-o companie cu minimum cinci angajati si sa locuiesti pe strada bancii.

  • Bursa incepe in scadere sedinta de miercuri

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput ziua de miercuri in scadere dupa ce la ora 11:00 din cele 36 de simboluri tranzactionate, 21 inregistrau scaderi si numai 5 se aflau in crestere, in timp ce restul de 10 simboluri stagnau la pretul obtinut in sedinta anterioara, de marti.

  • Primaria Capitalei finanteaza utilitatile din cartierul Henri Coanda

    Primaria Municipiului Bucuresti va finanta o parte din utilitatile necesare cartierului de locuinte Henri Coanda, asa incat proiectul sa fie dus la capat, a informat marti  Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT).

  • Uleiul romanesc nu indeplineste normele UE

    Situatia preselor de ulei este intr-un punct critic, deoarece aceste nu indeplinesc cerintele minime de igiena impuse de normele europene, a declarat directorul general din cadrul Autoritatii Veterinare, Liviu Rusu.

  • Increderea in mediul de afaceri creste in Franta

    Increderea in mediul de afaceri din Franta a crescut usor in iunie. Performanta vine in ciuda esecului reformei in domneiul muncii, incertitudinilor politice dinaintea alegerilor, aliantelor controversate si a luptelor din sectorul auto.

  • Fondul Proprietatea, inca negarantat...

    Situatia actuala a Fondului Proprietatea si directiile strategice de dezvoltare au reprezentat temele conferintei de presa organizata marti 25 iulie 2006, la ora 1000, in sala Mexico City, de la World Trade Center Bucuresti.

  • CNVM nu crede ca Fondul Proprietatea va modifica legea pietei de capital

    "Cel mai probabil modificarile se refera la articolul care prevede ca toate societatile din portofoliul fondului sa fie listate, ceea ce ar fi fost imposibil pana la sfarsitul anului", a declarat pentru NewsIn Ciprian Ene, purtator de cuvant la CNVM.

  • HP isi consolideaza pozitia pe piata de software

    Hewlett Packard Co a decis  sa cumpere Mercury Interactive Corp pentru aproximativ 4,5 miliarde dolari si 52 dolari pe actiune, cu scopul de a-si extinde operatiile in domeniul afacerilor cu software. Intelegerea, care a facut sa creasca actiunile HP cu 4%, ar putea ajuta la marirea vanzarilor...

  • Birouri de inchiriat la punctul vamal Bucuresti Sud

    Compania imobiliara Esop Consulting ofera spre inchiriere 750 de metri patrati de spatiu de birouri in aceeasi cladire cu Vama Bucuresti Sud. Cladirea este situata in apropierea Pietei Sudului din Bucuresti si beneficiaza de o parcare de circa 100 de locuri la o suprafata de peste 3.700 de metri patrati.

  • Piata deodorantelor "transpira" mai mult vara

    Comerciantii constata o crestere a vânzarilor de deodorante, pe masura ce creste nivelul de educatie al consumatorilor. Industria cosmeticelor a crescut constant ca urmare a investitiilor de milioane de dolari in tehnologie de ultima generatie si in lansarile de marci si produse noi.

  • Companiile din SUA, avertizate cu privire la gripa aviara

    Administratia americana a cerut companiilor americane sa se pregateasca pentru a face fata unei epidemii de gripa aviara, care ar putea impiedica anumite schimburi economice pe o perioada relativ lunga, relateaza AFP.

  • UniCredito vede Romania pe locul 3 la creditele de retail

    Banca italiana Unicredito a realizat un studiu in care situeaza Romania pe pozitia a 3 a in clasamentul tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est privind perspectivele  pe piata creditului de retail, dupa tari precum Rusia si Serbia.  In acest studiu, Unicredito estimeaza ca  piata din Romania va inregistra cresteri de 38% , anua

  • E certitudine: Millennium BCP vine in Romania

    Daca in privinta cumpararii CEC de catre Raiffeisen Bank ne-am inselat amarnic, nu acelasi lucru se poate spune despre informatia cu privire la iminenta intrare pe piata romaneasca a portughezilor de la  Millenium BCP. Banca, ce a ratat la mustata cumpararea BCR, a depus deja o cerere de autorizare la Banca Nationala a Romaniei. Presedintele Millenium BC

  • Cand aleg o banca, romanii se uita in principal la dobanzi si la reteaua bancii

    Din cele 39 de banci existente pe piata, conform statisticilor Bancii

  • Bancile ar putea finanta exploatarea de la Rosia Montana

    Gabriel Resources, compania care detine 80% din actiunile Rosia Montana Gold

  • GSK are vaccinul pentru gripa aviara la om

    Firma britanica de medicamente, GlaxoSmithKline, a anuntat ca a dezvoltat un vaccin pentru H5N1 ce ar putea fi produs in masa incepand cu 2007. Vaccinul este eficient in doze de 3,8 micrograme, asa cum a reiesit din testele clinice din Belgia.

  • Crestere economica riscanta pentru Romania

    Romania ar putea risca exacerbarea unor dezechilibre macroeconomice in conditiile in care cresterea economica inregistrata este foarte fragila deoarece este obtinuta din expaniunea puternica a creditului, si-au exprimat parerea, in cursul zilei de miercuri, analistii bancii elene Eurobank.

  • Marii pierzatori ai esecului OMC: tarile sarace

    Esecul discutiilor Organizatiei Mondiale a Comertului de saptamana trecuta, a facut ca sperantele fermerilor saraci de a-si putea vinde mai usor produsele in lume sa scada. Sunt afectate atat tarile africane producatoare de bumbac cat si Brazilia, Columbia si Thailanda.

  • NeoPeninsula: cartier rezidential de 300 milioane euro

    Neocity Group Romania porneste primul proiect rezidential din Bucuresti, NeoPeninsula,  in valoare de 300 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. NeoPeninsula este privilegiat prin pozitia ocupata in estul capitalei, zona Heliade intre Vii, fiind marginit la nord si est de Raul Colentina si Lacul Fundeni. Constructia complexului va incepe in luna noiembrie 2006 si primele 2 turnuri cu 16 etaje vor fi finalizate in termen de 18 luni. In total complexul va oferi 2.700 de unitati: garso

  • Mittal va controla aproape 92% din capitalul Arcelor

    Mittal Steel, numarul unu mondial in productia de otel, a anuntat, ca va controla 91,88% din capitalul grupului european Arcelor, in contextul ofertei sale de achizitionare, in valoare de 25 de miliarde de euro, relateaza AFP.

  • Tinerii cu idei de afaceri vor fi premiati

    Compania Ciel a lansat un concurs adresat tinerilor cu studii economice care doresc sa demareze afaceri proprii, dar care nu beneficiaza de posibilitati financiare, au precizat reprezentantii companiei. Acest concurs initiat de compania Ciel este structurat pe trei sectiuni.

  • Cu cardul de credit la cumparaturi

    Continua tendinta de migrare a clasicelor credite de consum din magazine spre cardurile de credit, ce pot fi folosite pentru orice fel de cumparaturi, bunuri de folosinta indelungata sau cheltuieli zilnice, cat si pentru orice alta plata, precum cea a facturilor, sau pentru retragerea banilor de la bancomate. BCR a lansat astazi al saselea sau card de cr

  • Companiile aeriene vor oferi Politiei date despre pasageri

    Guvernul a aprobat o ordonanta potrivit careia companiile de transport aerian din Romania vor fie obligate sa trimita catre Politia de Frontiera date despre pasagerii pe care ii transporta din afara tarii spre punctele de trecere a frontierei romane.

  • Contractul de credit va cuprinde toate costurile, nu doar dobanda

    Contractele de credite de consum si pentru investitii imobiliare acordate de banci si institutiile financiare nebancare (IFN-uri) vor trebui sa contina obligatoriu nu doar datele privind scandentarul creditului si dobanda ci toate celelalte costuri, reprezentate de comisioane si taxe aferente creditelor. Aceasta prevedere a fost adaugata in proiectul de

  • 30 de ani de carduri Visa

    Astazi se implinesc 30 de ani de la prima tranzactie efectuata cu un card Visa, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Aceasta se intampla in 26 iulie 1976, la Thompson Travel, in Burlington, Vermont, SUA, iar cardul era emis de Howard Bank. Suma tranzactionata a fost de 178 USD, fiind folosita pentru cumpararea unor bilete de avion. In prezent, cele 21.000 de institutii financiare membre Visa au in circulatie in intreaga lume peste 1,3 miliarde de carduri valide. Volumul anual d

  • BCR si UNIVERS’ALL au lansat un card co-brand special pentru cumparaturi din supermarket

    BCR si UNIVERS’ALL au lansat astazi cardul de credit co-branded BCR – UNIVERS’ALL, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Este un produs special care ofera avantaje deosebite, precum limita de creditare foarte mare, de pana la echivalentul in lei a 5.000 EUR si perioada de pre-aprobare a cererii de credit de maxim 2 ore. Cardul este emis sub sigla MasterCard, putand fi utilizat atat in tara cat si in strainatate si se obtine numai in magazinele UNIVERS’ALL.

    Acu

  • Traian Basescu va discuta cu Banca Mondiala despre finantarea proiectelor de dezvoltare

    Presedintele Traian Basescu se va intalni, in cadrul vizitei pe care o efectueaza in Statele Unite, cu oficialii Bancii Mondiale (BM) pentru a discuta despre intentiile institutiei financiare internationale cu privire la cooperarile viitoare in finantarea proiectelor din planul national de dezvoltare al Romaniei.

  • E randul producatorilor de tutun la subventii

    Guvernul a decis sa acorde producatorilor de tutun subventii cu valori cuprinse intre 0,9 si 2,4 lei pe kilogram, sub forma primelor de productie, in functie de sortimentul pe care il cultiva pentru a-i stimula astfel sa realizeze cota de tutun negociata de tara noastra cu Uniunea Europeana.

  • Bursa incheie sedinta in crestere

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri in usoara crestere dupa ce, la primele ore ale diminetii, majoritatea titlurilor tranzactionate erau in scadere, iar indicii bursieri indicau o diminuare a valorii inregistrate in sedinta anterioara.