Arhiva » Iunie 2020 » 25 Iunie 2020

Toate stirile publicate in data de 25 Iunie 2020 | 2 de inregistrari

  • Opinie Deloitte: Decizie majora a CJUE cu privire la dreptul de deducere a TVA. Asteptam conformarea la nivel national

    O serie de contribuabili din România se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește obținerea dreptului de deducere a TVA din varii motive. Toți vor primi însă un ajutor nesperat din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a emis recent o decizie în cauza C-430/19 – C.F. SRL împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Unul dintre cele mai importante aspecte cuprinse în această decizie, de interes major pentru toți contribuabilii, este faptul că dreptul de deducere a TVA nu mai trebuie condiționat de prezentarea niciunui alt document adițional în afara facturii fiscale.

  • PwC: Este nevoie de produse și servicii noi pentru recuperarea economică, spun 63% dintre directorii financiari

    PwC a publicat datele sondajului Global Covid-19 CFO Pulse realizat în luna iunie, sondaj la care au participat 989 de directori financiari din 23 de țări și teritorii de pe toate continentele. Potrivit acestuia, aproape 60% dintre directorii financiari respondenți la studiu sunt preocupați de posibilitatea apariției celui de-al doilea val al pandemiei. Majoritatea și-au făcut sau își fac deja planuri pentru refacerea sau îmbunătățirea veniturilor.