Arhiva » Mai 2006 » 26 Mai 2006

Toate stirile publicate in data de 26 Mai 2006 | 19 de inregistrari

  • Bãncile lanseazã noi credite pentru IMM-uri

    In sfarsit, Banca Transilvania nu mai e singura pe piata noilor tipuri de credite pentru IMM-uri, care se acorda rapid, pe baza unui scoring, dupa modelul creditelor de consum pentru populatie. BRD si Finansbank au lansat in aceasta saptamana noi credite destinate IMM-urilor care se acorda rapid, chiar si in 15 minute, conditiile de creditare sunt mai le

  • Dobanda 0% la cardul de credit CEC

    Dobanda zero la toate tipurile de operatiuni, pana la 31.08.2006. Dupa aceasta data, cardul de credit CEC va avea cea mai buna dobanda din sistem, respectiv 17,5% pe an.

  • BankNews.ro Newsletter: Sinteza Saptamanii 22-28 mai 2006

    Pe 24 mai a sasea editie a Targului de Bani si-a deschis portile la Sala Palatului. Cu aceasta ocazie, am aflat ca BRD Groupe Societe Generale are pe perioada targului o oferta la cardul de credit Vivere. Banca va propune numai pe perioada evenimentului desfasurat in aceasta saptamana in Bucuresti, sa deveniti beneficiarul instrumentului de credit in schimbul unor premii.

    Si Egnatia Bank s-a pregatit si a venit la Targul de Bani FINFAIR 2006 cu o oferta speciala, valabila pana la 31

  • Top 20 al companiilor farmaceutice din Romania

    Primul trimestru din 2006 a inversat tendinta de evolutie a pietei totale (+ 11,4% fata de + 18,1% la sfarsitul lui 2005, year-on-year), marcand o incetinire a cresterii pietei farmaceutice, conform datelor Cedegim Romania.

  • Pietei auto ii cresc coarne de melc

    Pesimistii au dreptate: in primele patru luni, vanzarile au crescut cu numai 2,9% fata de perioada similara din 2005. La sfarsitul anului trecut, importatorii si producatorii de autovehicule din Romania lansau prognoze diferite pentru evolutia pietei in 2006.

  • EUfonika, la cota 10.000

    In primele doua luni de la aparitie, operatorul alternativ si-a intrecut concurentii directi Lansat in urma cu aproximativ doua luni, serviciul de telefonie fixa EUfonika a depasit deja 10.000 de clienti.

  • Vanzari cu 30% mai mari la apa minerala

    Liderul pietei isi mareste capacitatile de productie si relanseaza unul dintre branduri. Estimata la circa 1,1 miliarde de litri anual sau 500 de milioane de euro - conform datelor Societatii Nationale a Apelor Minerale -, piata apelor minerale este una dintre cele mai sensibile la vreme, alaturi de inghetata si aparate de aer conditionat.

  • La Targul de Bani, creditele de nevoi si cele de locuinta sunt in top

    Cel putin asa spun consilierii bancilor prezente la targ. Oamenii sunt interesati de creditele de nevoi personale, atat in lei, cat si in valuta, si asta in ciuda faptului ca Banca Nationala a Romaniei doreste sa domoleasca atat creditarea in lei, cat si cea in euro sau dolari. Desi la targ participa foarte multe banci, atentia mi s-a indreptat catre Unicredit, care are dezvoltat conceptul de Personal Banker, catre Volksbank, banca ce vine cu cea mai mica dobanda de pe piata la creditele de locuinta in euro (5,95%) si catre ING Roman

  • Ultima zi a Forumului Financiar organizat de publicatia Banii Nostri

    Ultima zi a Forumului Financiar organizat de publicatia Banii Nostri cu tema "Finante personale : cele mai atractive produse de economisire si investitii in Romania?"...

  • Ce face Bill Gates la birou? (3)

    Nu v-ati imagina biroul lui Bill Gates plin de foi, pixuri si hartiute pe marginea monitorului. In schimb, metoda clasica de management al informatiilor este inlocuita de o serie de gadgeturi digitale...

  • Termeni uzuali de contabilitate (3)

    BaniiNostri.ro doreste sa vina in ajutorul persoanelor care doresc sa se familiarizeze cu termenii uzuali folostiti in contabilitate. Site-ul nostru va incerca sa va explice cat mai multi din acest tip de termeni. Daca ne-a scapat vreunul, spune-ne si il vom adauga in lista.

  • Inedit: prima greva a investitorilor la Bursa

    Bursa de Valori Bucuresti nu a fost instiintata oficial de o greva a investitorilor, a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache. Peste 200 de investitori au semnat o lista in care se declara de acord sa nu tranzactioneze nimic la Bursa.

  • Actiunile listate la RASDAQ - in crestere

    Valoarea totala a tranzactiilor pe RASDAQ a fost de 1,31 milioane RON, respectiv 475.491,94 dolari sau 371.944 euro, fiind incheiate 499 tranzactii, cu 2,24 milioane actiuni, emise de 126 societati. Indicele RASDAQ Compozit s-a situat la 1.725,21 puncte.

  • Calea ferata si soselele in atentia WTTC

    Raportul Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC) arata ca starea proasta a drumurilor din Romania este un impediment pentru dezvoltarea turismului din national, majotitatea vizitatorilor straini preferand transportul pe calea terestra.

  • Fuziune ratata

    Grupul siderurgic european Arcelor se ambitioneaza sa ajunga numarul unu mondial in industria otelului. In acest sens, a anuntat fuziunea cu compania rusa Severstal, pentru a contracara oferta Mittal.

  • Logan de Iran

    Iranul si constructorul de automobile francez Renault au semnat contractul final pentru productia modelului Logan, care prevede exportul a cel putin 20 la suta din total. "Renault Pars s-a angajat sa exporte cel putin 20 la suta din automobilele produse in Iran"...

  • Turismul va aduce aproape doua miliarde de dolari la PIB, in 2006

    Industria de turism si calatorii din Romania va produce in mod direct circa 1,8 miliarde dolari din Produsul Intern Brut (PIB), reprezentand 1,9 la suta din total. Cel putin asa arata raportul de tara asupra turismului romanesc realizat de World Travel & Tourism Council (WTTC).

  • Unde ne depunem economiile?

    Care sunt cele mai atractive produse de economisire si investitii din Romania? Mai exact, unde ne plasam economiile pentru ca acestea sa cresca cel mai bine? In teorie, cei curajosi vor alege fondurile de investitii, iar cei care nu tolereaza mai putin riscul se vor indrepta spre depozitele bancare. Tema este dezbatuta pe larg de catre reprezentanti ai s

  • Dobanda zero la cardurile de credit CEC

    Cardul de credit CEC, emis sub sigla MasterCard, este cel mai nou produs al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) Principalul avantaj este insa, in acest moment, dobanda zero la toate tipurile de operatiuni, pana la 31.08.2006.