Arhiva » Mai 2006 » 29 Mai 2006

Toate stirile publicate in data de 29 Mai 2006 | 24 de inregistrari

  • Gripa aviara: 88 de focare confirmate si 23 de suspiciuni

    Virusul H5 al gripei aviare este confirmat in 88 de localitati din Romania, din care 29 din judetul Brasov, 22 din judetul Prahova si 11 din judetul Bacau. Cel putin asa arata datele de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

  • Scutiri de TVA de la 1 ianuarie 2007

    Noile modificari ale Codului Fiscal propus de Ministerul Finantelor publice prevad catva scutiri de TVA de la 1 ianuarie 2007. Vanzarea bunurilor imobiliare care nu sunt noi si a terenurilor neconstruibile sunt scutite de TVA, cu obligativitatea ajustarii dreptului de deducere exercitat pentru imobil.

  • Termeni uzuali de contabilitate (4)

    BaniiNostri.ro doreste sa vina in ajutorul persoanelor care doresc sa se familiarizeze cu termenii uzuali folostiti in contabilitate. Site-ul nostru va incerca sa va explice cat mai multi din acest tip de termeni.

  • Bulgaria - cea mai ieftina destinatie turistica din Europa

    Cel putin asa arata chestionarele asupra destinatiilor turistice mondiale, pentru anul 2006, facute de compania Thomas Cook Cost of Holiday Living Index (TCCHLI). Conform TCCHLI, cea mai ieftina destinatie turistica este Bulgaria...

  • Reforma drastica a TVA-ului in UE

    Cel putin asta recomanda Comisia Europeana celor 25 de state membre ale Uniunii Europene. O reforma a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA), in scopul combaterii fraudelor fiscale in schimburile derulate pe piata unica europeana.

  • Investiorii sibieni mizeaza pe leu

    La Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu fluctuatiile mari ale raportului euro/leu pe piata valutara, unde cotatiile s-au miscat intre 3,5150 si 3,5850 lei...

  • Trasaturile romanilor: ospitalitate si originalitate

    Principalele trasaturi ale romanului tipic, asa cum este el perceput de majoritatea semenilor sai, sunt ospitalitatea si inventivitatea, urmate de harnicie si ipocrizie. Asa arata rezultatele unui studiu efectuat de Sectia de Comunicare Sociala si Relatii Publice...

  • Cum sa economisesti - depozite, bursa - piata de capital, fonduri de investitii, conturi speciale

    Pentru ca toate studiile realizate in ultima vreme ce vizeaza piata

  • Cafenea bancara olandeza - Preferred Banking ABN AMRO pentru clientii cu venituri mari

    Banca olandeza ABN AMRO a deschis in aeroportul Schiphol o cafenea

  • Bancile romanesti realizeaza micrositeuri special dedicate unor anumite produse bancare

    Incepe sa apara pe internetul romanesc o tendinta nu tocmai originala

  • First Data a fost numit Procesorul de carduri al Anului

    First Data a fost numit "Procesorul de Carduri al Anului" in cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor "Cards International’s 2006", se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Prestigiosul premiu a fost oferit companiei First Data, lider global in comert electronic si servicii de plata, in cadrul Dineului Premiilor Cards International, organizat la Milano.

    First Data a castigat Premiul “Global Cards Processor”, la care fusese nominalizat alaturi de eFunds Prepaid Solutions si TSYS. Compania a mai fost nominalizata si pentru premiul "Best Merger & Acquisition" (Cea mai buna fuz

  • Mahindra conditioneaza cumpararea Uzinei Tractorul

    Compania indiana Mahindra si-a reafirmat astazi  interesul pentru preluarea Tractorul Brasov, in pofida suspendarii negocierilor cu autoritatile romane. Conducerea companiei a cerut Guvernului stergerea datoriilor de peste 180 de miliarde de lei...

  • Noi reglementari pentru privatizarea BCR

    In sedinta din 24 mai, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind privatizarea BCR. Astfel, plata pretului si trensferul actiunilor se vor face dupa publicarea in Monitorul Oficial a actului normativ, care aproba vanzarea, informeaza biroul de presa al Guvernului.

  • Abramovich reintra in afaceri siderurgice

    Conducerea companiei ruse Evraz a declarat ca Roman Abramovich, cel mai bogat om din Rusia si proprietarul clubului de fotbal londonez Chelsea, negociaza preluarea unei participatii in grupul siderurgic rus Evraz.

  • Supraproductie de vin in Europa

    Austria vrea reforma viticulturii europene. Pentru crearea unei piete interne viabile, ministrul austriac al agriculturii, Josef Proll, a declarat ca sectorul viticol european are nevoie de o reforma, care sa tina cont de mecanismele specifice de pe piata vinului.

  • Profit dublu la Petrom Service

    Petrom Service a raportat  la sfarsitul anului trecut  un profit net de peste 110 milioane RON, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Fata de 2004, castigul este aproape dublu. Societatea este cel mai mare furnizor de echipamente si servicii pentru industria petroliera si de gaze...

  • Noua editie TIBCO la Romexpo

    Intre 31 mai si 4 iunie, Romexpo organizeaza Targul International de Bunuri de Consum. Editia din acest an, reuneste peste 400 expozanti, dintre care 240 firme romanesti si 160 din strainatate.

  • AMN Amro si Cec se bat in mega-super oferte la cardul de credit

    Actualul telefon nu mai este pe gustul tau? Fara sa achiti nici macar un leu poti avea un mobil de ultima generatie, cu tehnologie 3G. Conditia esentiala este ca in perioada 24 mai - 24 iunie, sa soliciti un Card Perfect de la standurile ABN AMRO din Plaza Romania si Bucuresti Mall. De asemenea, trebuie sa-l activezi si sa-l folosesti cel putin o data pe

  • MasterCard sporeste securitatea tranzactiilor online

    MasterCard International introduce doua solutii noi de autentificare MasterCard: All-in-One Authentication Device si MasterCard Mobile Authentication, destinate sa sporeasca securitatea atat pentru tranzactiile online banking, cat si pentru cele de comert electronic, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cele doua solutii se bazeaza pe standardul de autentificare MasterCard, cunoscut sub denumirea de Programul de Autentificare OneSmart Chip (CAP) care se deruleaza in numeroase tari din lume.

    Cele doua solutii ofera o securitate sporita prin doua elemente d

  • Primele contracte de economisire-creditare ale Raiffeisen Banca pentru Locuinte au ajuns la repartizare

    Cateva sute de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ incheiate de clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte indeplinesc conditiile pentru a beneficia, incepand cu luna iunie, de creditul cu dobanda fixa de 6% pe an, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
    Potrivit contractului de economisire-creditare incheiat de o persoană fizica cu RBL, pentru ca acesta sa ajunga la repartizare si astfel clientul sa poata beneficia de un credit cu dobanda de 6% pe an, trebuie sa fie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: in contul de economii sa existe jumat

  • Orasul are un parc: Tiriac Auto

    Multe flori si plante, alei, bancute, fanfara, jocuri pentru copii, masini care au facut istorie, concept car, modele auto de ultima generatie si demonstratii off-road. Aceasta este oferta Parcului Tiriac Auto 2006, ce se va desfasura in perioada 17-25 iunie, in cadrul complexului Romexpo - Pavilionul Central.

  • Erste nu va putea instraina actiunile BCR

    Erste Bank va putea transfera actiunile cumparate la BCR in termen de trei ani de la data privatizarii doar catre o societate aflata sub controlul sau exclusiv, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern in ultima sedinta.

  • Cecul bancar, predispus la tepe

    In ultima vreme voci din ce in ce mai puternice au inceput sa vorbeasca despre incurajarea sinuciderii cecului. Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea mentioneaza ca acest instrument este o sursa constanta de tepe, lunar peste 1.550 de cecuri fiind refuzate la plata. Unii jucatori incurajeaza disparitia cecului, in timp ce a

  • Reteaua Bancii Romanesti se apropie de 50 de unitati

    Banca Romaneasca este prezenta si in municipiul Focsani, prin inaugurarea celei de–a 47 unitati din reteaua bancii. Pana in primavara anului viitor, institutia si-a propus sa ajunga la 95 de unitati.