Arhiva » Septembrie 2010 » 10 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 10 Septembrie 2010 | 29 de inregistrari

  • ING se va concentra pe dezvoltarea afacerilor de asigurari din tarile emergente, inclusiv Romania

    Profitul generat de activitatile de asigurari din tarile dezvoltate se doreste a fi investit in afacerile din tarile emergente, inclusiv Romania, unde piata de asigurari are un mare potential de crestere, a declarat joi directorul executiv Operatiuni, divizia de Asigurari a ING Group,Tom McInerney.

  • Bursa de la Bucuresti inchide pe verde, indicii castiga intre 1,26% si 1,86%

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis sedinta de tranzactionare de joi cu cresteri cuprinse intre 1,26% si 1,86%, cel mai mare avans fiind inregistrat de indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa.

  • Bancile vor consulta o casa de avocatura in privinta aplicarii OUG 50

    Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a luat hotararea angajarii unei case de avocatura in vederea obtinerii unei opinii juridice privind maniera de transpunere in legislatia nationala a Directivei Europene 48/CE/2008, se arata intr-un comunicat emis joi de ARB.

  • Tinerii afaceristi nu au nicio sansa

    Acestia stiu exact ce vor, dar, pe langa criza, se lovesc de reglementari si de lipsa finantarii Jianu: "De multe ori se manifesta si o reticenta fata de tineri, varsta fiind considerata un handicap PTIR propune ca acestia sa beneficieze de o legislatie mai prietenoasa, dupa modelul francez"

  • Cu pierderi de 46,3 mil. €, Nuclearelectrica vrea centru de agrement in valoarea de 8,3 mil.€

    Asocierea General Concrete Cernavoda, Termogaz Company Hateg si Elcomex IEA Cernavoda a fost desemnata sa construiasca "centru de instruire si agrement pentru tineret si copii" cu profil sportiv in Cernavoda. Cu pierderi de 46,3 milioane de euro, Nuclearelectrica vrea "centru de instruire si agrement pentru tineret si copii" cu profil sportiv in Cernavoda, in valoarea de 8,3 milioane de euro.

  • The New York Times" va renunta la varianta tiparita

    Arthur Sulzberger Jr., presedintele The New York Times Company, a declarat ca este posibil ca in viitor sa renunte la varianta tiparita a publicatiei "The New York Times", noteaza businessinsider.com. Intrebat daca va renunta la varianta tiparita in anul 2015, Sulzberger Jr. a declarat ca nu are rost sa faca predictii, precizand ca va renunta la versiunea print "candva in viitor".

  • Timisoara, Constanta si Bucuresti inregistreaza cele mai mari devalorizari ale locuintelor

    Proprietarii locuintelor din blocurile vechi din principalele sase orase din Romania au redus in medie preturile solicitate cu 11,7% din luna august 2009 si pana in prezent, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in Timisoara si Cons-tanta, urmate de Bucuresti, potrivit porta-lului imobiliare.ro

  • Trei banci din Alba, amendate pentru comisioane ilegale

    Trei unitati bancare din judetul Alba au fost amendate de comisarii de la Protectia Consumatorilor pentru ca nu au eliminat din contractele de credit ale clientilor o serie de comisioane considerate ilegale prin OUG 50/ 2010, anunta Mediafax.

  • 'Din client OTP Romania, am devenit client OTP Olanda fara sa stiu''

    Aproximativ 20 de tineri s-au intalnit aseara in Parcul Central din Cluj-Napoca, pentru a pune la punct o strategie de lupta impotriva masurilor arbitrare folosite de OTP Bank in aplicarea Ordonantei care obliga bancile sa transparentizeze Si sa detalizeze comisioanele impuse prin contractele de imprumut.

  • Cresterea varstei de pensionare cu un an inseamna un PIB mai mare cu 1%

    Datele arata ca pentru prima oara in istorie vor fi mai multi oameni in varsta decat copii in 2050. In aceste conditii, legile si companiile trebuie sa ia masuri ca indivizii sa poata lucra pana cel putin la 65 de ani, desi ultimele discutii arata chiar ca varsta de pensionare tinde sa ajunga la 70 de ani.

  • Romania are 33 de reprezentanti in topul celor mai mari 500 de companii din ECE

    Cea mai mare companie care activeaza pe plan local prezenta in topul marilor firme din regiune este Petrom, detinuta de grupul austriac OMV, situata pe pozitia 25. Urmatoarea companie din Romania prezenta in top este Dacia, pe locul 48, conform unui studiu Deloitte.

  • Euroins a lansat o asigurare de locuinta cu despagubire instant

    Euroins Romania, in parteneriat cu OttoBroker, a lansat un produs de asigurare de locuinta, pentru care la daunele de sub 1.000 de lei, despagubirea se acorda in 5 zile de la constatare, iar daca asiguratul este din Bucuresti sau din judetul Ilfov, despagubirea se acorda instant.

  • Cei mai mari asiguratori din CE, dupa venituri. Vezi aici Top 50

    Cinci societati reprezinta Romania in topul celor mai mari companii de asigurari din Europa Centrala, realizat de catre Deloitte pentru anul 2009; un clasament ce cumuleaza afaceri de nu mai putin de 21 de miliarde de euro si este dominat, din punct de vedere al primelor brute subscrise la nivel de companie, de catre Polonia si Republica Ceha.

  • Raiffeisen lanseaza primul fond de investitii in dolari

    Societatea de administrare a investitiilor Raiffeisen Asset Management, cu active nete in gestiune de 1,7 mld.lei, a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru fondul inchis de investitii DolarPlus, potrivit buletinului saptamanal emis de institutie.

  • Cei 71 de pagubiti ai sucursalei Brasov a Credit Europe Bank si-au recuperat banii

    Toate cele 71 de persoane care au reclamat ca le-au disparut banii pe care ii aveau in conturi deschise la sucursala din Brasov a Credit Europe Bank si-au recuperat banii, a anuntat, joi, directorul coordonator al Comisariatului Judetean de Protectie a Consumatorul Brasov (CJPC), Ionel Spataru.

  • Ultimele previziuni privind evolutia economiei mondiale confirma pericolul unui al doilea val al crizei

    Raportul Forumului Economic Mondial privind competitivitatea tarilor lumii mentine Elvetia in frunte, plaseaza SUA pe locul 4, iar Romania pe 67, in coborare trei trepte Ritmul de relansare a economiei mondiale ar putea fi mai lent decat s-a anticipat, au estimat expertii Organizatiei de cooperare si dezvoltare economica (OECD).

  • Procurorii au cerut arestarea lui Vintu pentru 29 de zile

    Procurorii au cerut arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu pentru 29 de zile. Alaturi de omul de afaceri, ar putea fi retinuti pentru 29 de zile si Alex Stoica si Octavian Turcan, informeaza un comunicat remis de Ministerul Public. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a primit, joi, mandat de retinere pentru 24 de ore, in urma audierilor care au avut loc la sediul Parchetului General.

  • Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian au fost arestati pentru 29 de zile

    Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, dar si Alexandru Stoian au fost arestati preventiv, joi noaptea, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti, care insa nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Sedinta in care magistratii Tribunalului Bucuresti au judecat propunerea de arestare a celor trei a durat aproximativ doua ore.

  • Programul "Vacante la tara" ofera sejururi de cinci nopti cu preturi intre 150 si 195 lei/ persoana

    Programul special "Vacante la tara", organizat de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) si care se desfasoara intre 1 septembrie si 31 octombrie, ofera sejururi de cinci nopti, la pensiuni de doua, trei si patru margarete, cu preturi intre 150 lei si 195 lei de persoana.

  • Garda Financiara a descoperit prejudicii aduse bugetului de stat de 189 mil. lei in primele 8 luni

    Garda Financiara a descoperit prejudicii aduse bugetului de stat, prin sustragerea de la plata TVA, de 189,4 milioane de lei in primele opt luni, in urma intensificarii activitatii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

  • Rata anuala a inflatiei s-a accentuat la 7,58% in august, in ton cu asteptarile

    Rata anuala a inflatiei a crescut in august la 7,58%, in ton cu asteptarile analistilor, pe fondul scumpirii produselor nealimentare cu 11,25%, a produselor alimentare cu 3,79% si a cresterii tarifelor la servicii cu 6,24%, arata datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

  • El Pais: Romania se apropie de faliment

    Dupa ani intregi de crestere economica si frenezie consumista, economia Romaniei a scazut cu 7% in 2009, iar guvernul a apelat la Fondul Monetar International si Uniunea Europeana pentru a evita incapacitatea de plata, noteaza vineri cotidianul El Pais. In 2007 si 2008, PIB-ul a crescut cu peste 8%, remitentele angajatilor emigranti erau enorme - 10 miliarde de euro pe an - investitiile straine in crestere, iar oamenii au inceput sa cumpere masiv, cu credite.

  • Guvernul japonez adopta un nou plan de sprijinire a economiei, in valoare de 8,5 miliarde de euro

    Guvernul japonez a anuntat, vineri, un nou plan de stimulare economica in valoare de 915 miliarde de yeni (8,5 miliarde euro), destinat crearii a 200.000 de locuri de munca si contracararii efectelor negative ale deflatiei si cresterii yenului, transmite AFP. Pachetul de masuri, care se asteapta sa creasca Produsul Intern Brut cu aproximativ 0,3 procente, a fost aprobat de cabinetul premierului Naoto Kan in cursul acestei dimineti

  • Scaderi de profit de doua cifre in sem. I, dar si reveniri fata de 2009

    Aproape jumatate din bancile mari inregistrau la jumatatea anului scaderi de profit cu doua cifre, in timp ce un singur jucator de top zece a obtinut in primele sase luni un rezultat net mai mare decat in aceeasi perioada din 2009. Cea mai mare scadere de profit a fost consemnata de Alpha Bank, care a raportat un profit brut de 23,7 milioane de euro, cu aproape 32% sub nivelul din ianuarie-iunie 2009. Grecii nu au publicat insa si cifra aferenta profitului net.

  • Noua strategie a RBS Bank: Ne reintoarcem la corporate

    RBS Romania, filiala locala a grupului Royal Bank of Scotland, nationalizat anul trecut de guvernul britanic pe fondul pierderilor masive, se va orienta din nou cu precadere spre zona serviciilor pentru clientii corporate, in timp ce ponderea operatiunilor de retail va fi redusa, spune Johan Gabriels, care a preluat la sfarsitul anului trecut conducerea operatiunilor.

  • ING investeste 250 mil. euro in centrul de servicii de la Cluj

    Olandezii de la ING vor sa investeasca 250 mil. euro in urmatorii zece ani in dezvoltarea centrului regional de servicii pentru clienti din Cluj-Napoca, unde vor fi angajati o mie de oameni pana in 2013. Clujul a fost ales dupa o analiza a mai multor locatii din Europa Centrala si de Est datorita faptului ca orasul este un centru universitar cu peste 100.000 de studenti, dintre care vor fi recrutati viitorii angajati.

  • Scrisoarea de intentie catre FMI: Nu orice firma mai poate fi platitoare de TVA

    "Pentru a combate evaziunea, vom cere Comisiei Europene sa ne acorde derogari suplimentare la fiscalitatea interna. Intentionam sa fixam un prag 100.000 de euro (cifra de afaceri), la accesul statutului de platitor de TVA. Sa punem si un prag minim pentru accederea voluntara la statutul de platitor de TVA, pentru a-i evita pe cei care solicita ilegal TVA", scriu guvernantii nostri oamenilor de la FMI.

  • Mergeti la banca dupa actul de modificare a contractului de credit. Altminteri se considera acceptare tacita

    Clientii bancilor sunt chemati in aceste zile la sucursalele unde au incheiat imprumutul. Li se modifica actele asa cum cere Ordonanta 50. Totusi, multi constata ca in locul comisioanelor din vechile contracte, apar altele cu numele schimbate. Prima avertizare din partea celor de la Protectia Consumatorilor este ca dupa ce ati primit notificarea sa mergeti cat mai curand la banca.

  • Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 9% in primele sapte luni, la 87,54 miliarde euro

    Romania inregistra la finalul lunii iulie a acestui an o datorie externa totala de 87,542 miliarde euro, in crestere cu 9,01% fata de finalul lui 2009, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR). La sfarsitul anului trecut, Romania avea o datorie externa totala de 80,3 miliarde euro, potrivit datelor revizuite ale bancii centrale.