Timisoara, Constanta si Bucuresti inregistreaza cele mai mari devalorizari ale locuintelor

Data publicarii: 10-09-2010 | Imobiliare
Proprietarii locuintelor din blocurile vechi din principalele sase orase din Romania au redus in medie preturile solicitate cu 11,7% din luna august 2009 si pana in prezent, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in Timisoara si Cons-tanta, urmate de Bucuresti, potrivit porta-lului imobiliare.ro.

Totodata, majo-ritatea celor care doresc sa achizitioneze o locuinta au drept criteriu principal de selectie pretul, din cauza puterii de cumparare reduse, potrivit unui studiu al RealTime, lansat ieri la tIMOn. Astfel, pentru 94% din repondentii studiului, principalul criteriu de alegere este pretul, restul de 6% fiind cumparatori de proprietati speciale, pentru care pretul nu este cel mai important criteriu, se mai arata in studiu. Criteriile secundare pretului sunt, in ordine, locatia, calita-tea constructiei, finisajele, brandul dez-vol-tatorului si suprafata locuintei.

Preturile de afisare ale locuintelor vechi din Timisoara sunt cu 14,7% mai mici fata de acum un an la garsoniere, cu 14,4% in cazul apartamentelor cu doua camere si cu 16,2% la cele cu trei camere. La Constanta, pentru aceleasi tipuri de locuinte diminuarea a fost de 12,7%, 13,2%, respectiv 11,7%. In Timisoa-ra, toate tipurile de apartamente vechi, indiferent de numarul camerelor, au inregistrat scaderi. Si in Bucuresti pretu-rile au scazut, cea mai mare depreciere fiind inregistrata la garsoniere, in cazul acestora proprietarii solicitand un pret cu 10,1% mai mic fata de acum un an. In cazul celorlalte apartamente, diminua-rea a fost in jurul a 7%.

 

Sursa: Financiarul