Arhiva » Septembrie 2020 » 25 Septembrie 2020

Toate stirile publicate in data de 25 Septembrie 2020 | 2 de inregistrari

  • Moment istoric: Piața de Capital din România devine Piață Emergentă

    Începând cu data de 21 septembrie 2020, piața de capital din România a fost inclusă în cadrul indicilor Piețelor Emergente ai furnizorului global de indicii FTSE Russell. Astfel, la doar 25 de ani de la deschiderea oficială, bursa din țara noastră este inclusă într-un univers investițional fără precedent ce poate presupune noi fonduri de investiții care gestionează miliarde de euro și care pot investi în companiile listate. Acest lucru era imposibil în anii anteriori din cauza restricțiilor generate de statutul de piață de frontieră.

  • Opinie Deloitte: Romania anunta noi obligatii pentru emitentii de criptomonede, un domeniu cu tranzactii suspecte de miliarde de dolari

    În încercarea de a crea un cadru care să prevină spălarea de bani după ce fenomenul criptomonedelor a atins cote îngrijorătoare la nivel mondial, Uniunea Europeană extinde domeniul de reglementare asupra furnizorilor de servicii din acest domeniu al economiei. La baza deciziei UE au stat o mulțime de argumente, cele mai importante dintre acestea fiind posibilitatea de a deschide conturi anonime și de a converti numerar în mod ilicit, mijloacele de tranzacționare ilicită peste granițe etc.