Raiffeisen Asset Management vrea sa administreze fonduri de pensii facultative

Data publicarii: 24-04-2007 | Finante-Banci

Raiffeisen Asset Management a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, precum si a prospectului schemei de pensii facultative, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Raiffeisen Asset Mangement (RAM) va avea fara indoiala un aport important la dezvoltarea pietei fondurilor de pensii facultative din Romania. Argumentele noastre sunt legate atat de succesul pe care l-a inregistrat RAM in primul an de activitate, dar si de expertiza grupului Raiffeisen pe piata fondurilor de pensii. In Austria 11 din cele 20 de fonduri de pensii de pe piata sunt administrate de Raiffeisen Capital Management, liderul pietei austriece, cu active de peste 40 de miliarde de euro. De asemenea, grupul Raiffeisen este prezent si pe alte piete din regiune", a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

"In ultimii ani, Raiffeisen a contribuit activ la dezoltarea legislatiei sistemului de pensii private in Romania.  In conditiile in care pensia publica actuala reprezinta circa 35% din salariul mediu pe economie, reforma pensiilor este o necesitate si nu o optiune pentru Romania. Prin participarea la sistemele private de pensii (atat cel facultativ cat si cel privat obligatoriu) oamenii isi pot asigura un trai decent dupa pensionare.  Astfel, functie de nivelul si duarata contributiei la aceste fonduri, pensia totala (cea publica si cea privata) poate urca pana la 80%", a spus Felicia Popovici, vicepresedinte Raiffeisen Asset Management si membru in conducerea Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania (APAPR).

Raiffeisen Asset Management este societatea de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen pe piata romaneasca. Actionarul majoritar la companiei este Raiffeisen Bank Romania, cu o participare de 99.99% din capital. Compania beneficiaza de experienta acumulata de societati similare din cadrul grupului din Austria si din alte tari din Europa Centrala si de Est.

Raiffeisen Bank are peste 2,2 milioane de clienti de retail (din care 130.000 de IMM) si aproximativ 5.000 de corporatii mari si medii, detine o retea de peste 290 de unitati, peste 860 de ATM-uri si peste 6700 de POS-uri. La sfarsitul anului trecut, activele totale au depasit 4 miliarde de euro, Raiffeisen Bank ocupand pozitia a treia in sistemul bancar romanesc.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: