Tehnologiile mobile nu sunt un pericol pentru sanatate
Data publicarii: 04-05-2007 | IT&CTelefoanele mobile, sistemele de inchidere centralizata ale autoturismelor, solutiile de acces radio de tip Wi-Fi, antenele de emisie ale statiilor de radio si televiziune sunt doar cateva dintre echipamentele mobile care ne inconjoara zi de zi si care genereaza campuri electromagnetice de radiofrecventa. Odata cu perfectionarea tehnologiilor mobile si cu raspandirea lor la scara larga, au aparut si preocupari cu privire la posibilele efecte ale acestor campuri asupra sanatatii oamenilor.
Pentru a raspunde acestor preocupari si pentru a evita crearea unei stari de disconfort in randul populatiei, MCTI a redactat brosura "Comunicatiile mobile si sanatatea". Brosura trateaza cu precadere problema campurilor electromagnetice generate de telefoanele mobile si de statiile de baza ale retelelor mobile, intrucat din ce in ce mai multe persoane folosesc serviciile oferite de telefonia mobila, iar specialistii MCTI au dorit sa ofere informatii actualizate si obiective cu privire la acest subiect.
Rezultatele studiilor stiitifice efectuate pana in prezent arata ca nu exista dovezi stiitifice concludente care sa demonstreze existenta unor efecte adverse ale acestora asupra sanatatii in urma expunerii la campuri electromagnetice de radiofrecventa.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii "in prezent nu exista dovezi care sa confirme existenta unor consecinte ale expunerii la campuri electromagnetice de nivel scazut asupra sanatatii".
In brosura veti gasi definitii explicite ale campului electromagentic de radiofrecventa, informatii despre sursele acestuia, precum si despre normele nationale privind nivelurile de expunere la campurile electromagnetice. De asemenea, sunt prezentate rezultatele cercetarilor efectuate de organisme interne si internationale abilitate, in ceea ce priveste posibilele efecte asupra sanatatii provocate de expunerea la campurile de radiofrecventa, precum si modul in care puteti solicita mai multe informatii despre acest subiect.
Redactata de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in colaborare cu Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti, brosura este disponibila la sediul Ministerului, si va putea fi gasita la toate evenimentele la care va participa MCTI, incepand cu CERF 2007.
De asemenea, forma electronica a brosurii "Comunicatiile mobile si sanatatea" poate fi accesata la adresa www.mcti.ro, rubrica "Comunicare", sectiunea "Informare Publica".
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri