Renault a acceptat aproape 1.500 de cereri in programul ''Rabla''
Data publicarii: 07-05-2007 | AutoRenault-Nissan Romania a acordat note de acceptare pentru aproape 1.500 de persoane care doresc sa participe la programul de innoire a parcului auto, adica pentru 79% din numarul de locuri alocate, iar peste 150 si-au luat deja masina au declarat, luni, reprezentantii companiei.
Renault a inregistrat 1.489 de avize de plata in programul de innoire a parcului auto, iar 162 de persoane au intrat in posesia masinilor Renault prin programul primei de casare.
La Renault, programul a inceput in 24 aprilie in 39 de concesiuni din tara, iar marca a primit 1.872 de locuri. Importatorul anunta inainte de demararea programului ca pe langa suma de 800 euro (3.000 de lei) venita de la Guvern pentru fiecare vehicul, Renault ofera in plus clientilor reduceri de pana la 1.300 euro pentru Clio Symbol, 2.350 de euro pentru Megane si 3.000 de euro pentru Laguna, cu toate taxele incluse.
In program, marcile Dacia, Daewoo, Opel si Chevrolet au primit fiecare putin peste 1.900 de locuri. In luna martie a acestui an, Renault a inregistrat, pe piata romaneasca, vanzari cu 63% mai mari comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Totalul vanzarilor Renault in lunile ianuarie-martie 2007 a fost de peste 5 700 vehicule, cu 41% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.
Programul de innoire a parcului auto a ajuns la a treia editie, iar Renault a primit 11% din locuri. Comitetul Director al Administratiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat, la mijocul lunii aprilie, pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 56 de companii acceptate in program.
Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar, spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua. Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie. AFM a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.
De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional inmatriculat in Romania a carui vechime depaseste 12 ani. Masina veche urmeaza sa fie radiata, iar in baza certificatelor de distrugere a autoturismului si de radiere proprietarul primeste o suma de casare in valoare de 3.000 de lei, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului validat la care acesta este inscris pentru achizitionarea unei masini noi.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri