Renault a acceptat aproape 1.500 de cereri in programul ''Rabla''

Data publicarii: 07-05-2007 | Auto

Renault-Nissan Romania a acordat note de acceptare pentru aproape 1.500 de persoane care doresc sa participe la programul de innoire a parcului auto, adica pentru 79% din numarul de locuri alocate, iar peste 150 si-au luat deja masina au declarat, luni, reprezentantii companiei.

Renault a inregistrat 1.489 de avize de plata in programul de innoire a parcului auto, iar 162 de persoane au intrat in posesia masinilor Renault prin programul primei de casare.

La Renault, programul a inceput in 24 aprilie in 39 de concesiuni din tara, iar marca a primit 1.872 de locuri. Importatorul anunta inainte de demararea programului ca pe langa suma de 800 euro (3.000 de lei) venita de la Guvern pentru fiecare vehicul, Renault ofera in plus clientilor reduceri de pana la 1.300 euro pentru Clio Symbol, 2.350 de euro pentru Megane si 3.000 de euro pentru Laguna, cu toate taxele incluse.

In program, marcile Dacia, Daewoo, Opel si Chevrolet au primit fiecare putin peste 1.900 de locuri. In luna martie a acestui an, Renault a inregistrat, pe piata romaneasca, vanzari cu 63% mai mari comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Totalul vanzarilor Renault in lunile ianuarie-martie 2007 a fost de peste 5 700 vehicule, cu 41% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Programul de innoire a parcului auto a ajuns la a treia editie, iar Renault a primit 11% din locuri. Comitetul Director al Administratiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat, la mijocul lunii aprilie,  pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 56 de companii acceptate in program.

Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar, spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua. Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie. AFM a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.

De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional inmatriculat in Romania a carui vechime depaseste 12 ani. Masina veche urmeaza sa fie radiata, iar in baza certificatelor de distrugere a autoturismului si de radiere proprietarul primeste o suma de casare in valoare de 3.000 de lei, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului validat la care acesta este inscris pentru achizitionarea unei masini noi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: