Radulescu: In spatele deciziei de schimbare a conducerii CEC e Vladescu
Data publicarii: 12-05-2007 | Finante-BanciFostul ministru de finante a anuntat public de aproape un an ca vrea sa faca schimbarea conducerii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si el este in spatele acestei decizii a declarat, vineri, fostul presedinte al institutiei, Eugen Radulescu.
Potrivit fostului presedinte al CEC, fostul ministru de finante, Sebastian Vladescu are influenta asupra primului ministru si mai mult ca sigur se afla in spatele acestei schimbari la nivelul conducerii CEC. "Fostul ministru de finante mi-a spus de foarte multa vreme ca doreste sa faca o schimbare a managementului, fara a oferi vreodata un argument in acest sens", a explicat Eugen Radulescu. El a adaugat ca fostul ministru de finante nu a avut niciodata ceva serios sa-i reproseze.
"La un momentdat mi-a reprosat ca nu ne intelegem intre noi. N-a reusit sa substantieze in nici un fel chestia asta si au mai fost acuzatii dinacestea care sunt lipsite de fundament", a spus Radulescu. Mai mult, Radulescu a spus ca "si primul ministru a facut declaratii in acest sens la sfarsitul lui decembrie si in ianuarie".
Radulescu a mai spus ca pana la preluarea functiei de catre noul presedinte, CEC nu va putea fi angajata in nici un fel de operatiune, pentru ca nu poate functiona fara ambele semnaturi, iar in acest moment, noul presedinte, Radu Gratian Ghetea nu are drept de semntura, pana ce nu va primi avizul din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Radulescu a mentionat ca in cazul sau, termenul de aprobare a dreptului de semnatura a fost de peste o luna, deci este posibil ca si in acest caz, CEC sa nu poata fi angajata in nici un fel de operatiune.
Fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni sustine ca este multumit de activitatea sa in fruntea institutiei. El a spus ca doar in luna aprilie, CEC a obtinut un profit de 16 milioane de lei, dupa ce in primele trei luni a raportat un profit de 24 de milioane de lei. "Eu mi-am facut treaba. Obiectivul meu era ca banca sa functioneze. Daca actionarul doreste sa faca schimbarea, poate sa o faca oricand", a spus fostul director al CEC.
In opinia lui Radulescu, noul presedinte ar putea avea probleme cu birocratia din mediul public, avand in vedere ca provine din mediul privat.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România