BNR vrea sa apropie dobanzile romanesti de cele din clubul european

Data publicarii: 07-08-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) urmareste sa apropie dobanzile din piata romaneasca de cele din clubul european si a hotarat sa ingusteze "coridorul" de variatie a dobanzilor din piata interbancara, simultan cu stapanirea inflatiei la un nivel scazut, a spus luni, guvernatorul Mugur Isarescu. Guvernatorul a explicat ca prin masurile luate la ultima sedinta a consiliului de administratie al bancii centrale de scadere a penalizarilor la deficitul rezervelor minime obligatorii, diminuare a ratei dobanzii la facilitatea de credit si majorare a celei de depozit, BNR a urmarit sa ingusteze coridorul de variatie a dobanzilor din piata interbancara romaneasca.

"Ingustam coridorul de variatie a dobanzilor. Vrem ca ceea ce s-a intamplat in aprilie si mai, cand dobanzile au urcat la 50%, sa nu se mai intample. Avem de gand sa-l ingustam mai departe. Face parte din strategia bancii centrale de a apropia dobanzile pietei romanesti la cele din clubul european in care ne-am integrat, odata cu consolidarea inflatiei scazute", a explicat guvernatorul.

Isarescu a declarat, cu ocazia prezentarii raportului trimestrial al bancii centrale asupra inflatiei, ca "in mod normal, daca pietele si mecanismele functioneaza, in acest coridor trebuie sa se plimbe toate dobanzile".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: