Trucuri pentru casa din lemn ieftina si buna
Data publicarii: 06-09-2007 | ImobiliareLocuintele din blocuri s-au scumpit cu peste 15% in acest an, noteaza Cotidianul. O casa in apropierea Bucurestiului a devenit o solutie mai ieftina pentru cei care doresc o locuinta. Cererea pentru case din lemn creste deoarece pretul este mai mic decit in cazul celor din zidarie. "Din ce in ce mai multe sint cererile pentru casele din lemn, alegere justificata de caracteristicile pe care le are o astfel de constructie: timp redus de executie, randament termic bun, grad mare de rezistenta la seism", spune Anca Gheorghiu, PR manager la compania ACED Construct.
Cu toate acestea, dincolo de factorul pret, cei care opteaza pentru o astfel de locuinta trebuie sa fie atenti la calitatea finisajelor si la modul in care e executata. In caz contrar, pot aparea probleme mari.
Izolarea termica si fonica este foarte importanta. De ea depind confortul celor care locuiesc in acest imobil, dar si rezistenta cladirii. "Trebuie ca acea casa sa fie corect proiectata. Tendinta aceasta de locuinta ieftina si usor de realizat poate duce la probleme cum ar fi termoizolatie insuficienta si prost realizata sau izolatie acustica insuficienta. O astfel de constructie colectiva, in sensul de doua apartamente suprapuse, nu este de recomandat, deoarece este greu de izolat acustic. O locuinta colectiva dintr-un astfel de sistem usor nu as recomanda", spune Marius Smigelschi, director executiv la Banca de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism.
O buna izolare termica reduce pierderile de caldura si protejeaza si materialul. "Daca sint realizate cum trebuie, rezista. Exista bisericile din lemn care rezista de sute de ani", mai spune acesta.
O alta mare problema a constructiilor din lemn o reprezinta faptul ca sint vulnerabile la foc. "Pot sa ia foc chiar daca lemnul este ignifugat. De aceea casa trebuie bine gindita. Daca am o instalatie electrica plasata in perete si face scurtcircuit? Trebuie sa fie bine realizata. In astfel de situatii se merge cu instalatia plasata aparent sau semiaparent", mai spune Smigelschi. Calitatea finisajelor dicteaza si pretul.
Pretul este mai mic pentru casele din lemn decit pentru cele din caramida. In general, pe piata se vorbeste despre preturi medii de 250-300 de euro metrul patrat construit, fata de 450-500 de euro in cazul zidariei.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri