Activele Libra Bank au crescut cu 33% in primul semestru din 2007
Data publicarii: 06-09-2007 | Finante-BanciLibra Bank detinea la finalul lunii iunie active de 679 milioane lei (216,65 milioane euro), in crestere cu 33% fata de decembrie 2006, ca urmare a avansului puternic al creditelor acordate pe segmentele profesiilor liberale si IMM-urilor, a spus presedintele bancii, Emil Bituleanu. La sfarsitul anului 2006, Libra Bank detinea active de 506,5 milioane lei (149,8 milioane euro) si controla 0,29% din piata bancara romaneasca, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Dupa primele sase luni din 2007, Libra Bank a afisat un profit net in valoare de 412.000 lei, volumul creditelor acordate insuma peste 300 milioane lei, iar valoarea depozitelor atrase de la clienti depasea 500 milioane lei.
"In 2007, Libra Bank va continua sa se orienteze catre segmentul profesiilor liberale si catre cel al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). De asemenea, va incerca sa identifice nevoile specifice segmentelor de nisa pentru a le oferi cele mai bune solutii de finantare. Libra Bank si-a propus sa dezvolte segmentul IMM-uri, pentru care a conceput solutii financiare adecvate", a precizat Bituleanu.
Valoarea creditelor acordate de banca pe segmentul profesiilor liberale a crescut de peste doua ori (cu 106%) in intervalul iunie 2006 - iunie 2007, pana la 97 milioane lei. La jumatatea anului trecut, banca acordase credite de 47 milioane lei pe acest segment. Totodata, creditelor pe segmentul IMM-urilor a urcat cu 49% in acelasi interval pana la 134,6 milioane lei, fata de 90,5 milioane lei cat afisase la jumatatea anului trecut.
In ceea ce priveste numarul de clienti, Libra Bank a raportat o crestere cu 63% pe segmentul profesiilor liberale si cu 50% pe segmentul IMM-urilor in prima jumatate a acestui an fata de acelasi interval din 2006.
"Ne-am propus sa crestem cota de piata pe fiecare dintre segmentele profesiunilor liberale, respectiv pe sectorul medical, farmaceutic, juridic, al contabililor si cel mai recent dezvoltat, al arhitectilor", a mai spus Bituleanu.
Potrivit propriilor estimari, banca va ajunge la sfarsitul acestui an la o cota de piata de 8,5% pe segmentul medicilor, 8% pe segmentul avocatilor, 3,4% pe cel al veterinarilor si 2% pe segmentul arhitectilor, pentru care banca a lansat primele produse in luna iulie a acestui an. Banca a calculat cotele de piata in raport cu numarul total de clienti pentru fiecare profesie in parte.
Libra Bank avea la jumatatea acestui an o cota de piata de 6% pe segmentul medicilor, 3,5% pe segmentul avocatilor si 1,3% pe cel al veterinarilor.
Potrivit rezultatelor afisate in primele sase luni din 2007, achizitia de echipamente reprezinta aproximativ 65% din totalul finantarilor pe segmentul medical.
Libra Bank este interesata sa colaboreze cu autoritatile publice pe sectorul medical in ce priveste licitatiile publice si sa colaboreze cu spitalele si cu furnizorii acestora. De asemenea, banca este interesata sa finanteze firmele care au incheiat contracte cu autoritatile statului.
Pentru finantarea firmelor, Libra Bank a semnat parteneriate de colaborare cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) in vederea derularii fondurilor nerambursabile, Eximbank, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, Fondul Romano-German, Banca Germana de Dezvoltare (KfW Entwicklungsbank) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online