Tariceanu: Tichetele de masa nu se elimina

Data publicarii: 18-09-2007 | Economie

Tichetele de masa pentru angajatii din institutiile publice nu vor fi eliminate, termenul de acordare va fi doar decalat din cauza cresterii cheltuielilor din sectorul bugetar, iar salariatii care au beneficiat de tichete le vor primi in continuare, a declarat, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a precizat, marti, dupa sedinta de guvern, ca acordarea tichetelor de masa in anul 2008 ar presupune cheltuieli bugetare suplimentare de aproximativ 1% din PIB. Totodata, premierul a spus ca, in ultimii trei ani, numarul personalului bugetar a crescut cu 24%, iar cheltuielile de personal cu circa 97%.

"Doresc sa sublinez ca nu este vorba de o decizie de a le elimina, ci a fost decalat termenul de acordare, tinand cont de cresterea numarului de salariati si a cheltuielilor in sectorul bugetar. Nu este vorba de vreo decizie care sa anuleze vreun drept", a explicat premierul.

Tariceanu a spus, de asemenea, ca personalul bugetar care a primit tichete de masa va beneficia in continuare de acest drept, pentru ca, in acest caz, plata contravalorii tichetelor se face din venituri proprii, extrabugetare.

Guvernul intentioneaza sa nu acorde tichete de masa personalului din institutiile publice centrale si locale nici in 2008, in baza unui act normativ care va anula prevederile legii 142/1998, privind acordarea tichetelor de masa. Restrictia in aplicarea legii privind acordarea tichetelor de masa de catre institutiile publice nu este o noutate, aceasta a fost reglementata constant, an de an, prin legile bugetare anuale pana in anul 2006 si prin ordonanta 88/2006 pentru anul 2007.

NewsIn