Ce nu trebuie omis atunci cand se incheie asigurarea pentru locuinta

Data publicarii: 02-10-2007 | Afaceri

Incheierea unei asigurari pentru locuinta poate fi o operatiune mult mai dificila decat pare la prima vedere. Specialistii in domeniu spun ca, inainte de a semna o astfel de polita proprietarul casei trebuie sa cunoasca foarte bine zona in care locuieste, rezistenta imobilului, valoarea reala a acestuia si multe astfel de aspecte care trebuie incluse in contractul de asigurare.

Orice scapare poate insemna o asigurare inutila deoarece asiguratorul nu plateste decat ceea ce este inscris in contract. "Trebuie sa te asiguri ca ai facut o polita All risks si ca nu te-ai zgarcit la riscuri, ca sa fie ieftina, sa te asiguri ca ai facut asigurarea la valoarea reala a locuintei, sa citesti cu atentie excluderile din contract si sa vezi daca ai sau nu fransize (n.r. clauze de asigurare in virtutea careia asiguratorii sunt exonerati de anumite riscuri.) sau eventuale limitari in caz de dauna" este sfatul dat de Gheorghe Grad, directorul Societatii de Brokeraj in Asigurari.

Un alt aspect care nu trebuie scapat din vedere se refera la pericolele de inundatii, incendii si alte astfel de catastrofe naturale. Asiguratorii spun ca, exista o harta a zonele cu risc ridicat din acest punct de vedere si tocmai de aceea in contractul de asigurare se mentioneaza acest lucru. In situatia in care se produc pagube din acest motiv, firma de asigurare este acoperita. "Numai stipularea exacta in contract a acoperirii pagubelor rezultate in urma unor astfel de catastrofe duce la despagubire", spun asiguratorii.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: