Numele companiei DaimlerChrysler Automotive Romania ar putea fi schimbat
Data publicarii: 05-10-2007 | AutoDaimler AG poarta discutii cu filiala romaneasca a grupului, DaimlerChrysler Automotive Romania, in vederea schimbarii numelui companiei din tara, dupa ce DaimlerChrysler a vandut 80% din Chrysler la nivel mondial, au declarat reprezentantii companiei, la Salonul Auto de la Bucuresti.
Actionarii companiei germane DaimlerChrysler AG au decis joi sa schimbe numele companiei in Daimler AG. Decizia a fost luata dupa ce 80,1% dintre actiunile Chrysler au fost preluate, in luna mai, de fondul de investitii Cerberus.
Presedintele DaimlerChrysler Automotive Romania, Michael Grewe, a spus la Salonul Auto Bucuresti ca in prezent nu se stie daca numele filialei romanesti va fi schimbat, insa in prezent, se poarta discutii pe aceasta tema, iar decizia va fi luata de compania - mama. El a precizat pentru NewsIn ca nu e obligatoriu ca numele sa fie schimbat, in tara, din moment ce compania vinde si masini Chrysler.
"Nu intentionam sa modificam in niciun fel politicile noastre pentru Romania. Vom continua sa vindem aceleasi marci Daimler si Chrysler si vom pastra structura organizationala. In acelasi timp, reteaua noastra de dealeri va continua sa opereze ca o structura ce comercializaza mai multe marci in intreaga tara", a spus Grewe.
El a adaugat ca in prezent sunt 14 dealeri care vand in tara marcile Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Fuso si Dodge. Compania se asteapta sa vanda 2.000 de masini Mercedes, 3.500 din utilitarele aceleiasi marci si 1.000 de vehicule pentru Chrysler Group (marcile Chrysler, Jeep si Dodge).
DaimlerChrysler Automotive Romania si-a marit in aprilie tinta de vanzari, pentru 2007, cu aproape 10%, pana la 6.500 de automobile.
Directorul executiv al companiei Daimler AG, Dieter Zetsche, a spus ca numele fondatorului va fi onorat prin numele diviziilor Mercedes. Astfel, afacerea cu masini premium produse de Daimler se va numi Mercedes-Benz Cars, afacerea cu vehicule utilitare se va numi Mercedes-Benz Vans. Banca DaimlerChrysler va deveni Mercedes-Benz Bank.
Divizia de camioane se va numi Daimler Trucks, divizia de autobuze va purta numele de Daimler Buses, iar serviciile financiare vor purta numele Daimler Financial Services.
DaimlerChrysler AG a anuntat pe 14 mai ca fondul de investitii Cerberus va prelua 80,1% din capitalul de actiuni al companiei Chrysler si al serviciilor financiare aferente.
Tranzactia este in valoare de 5,5 miliarde euro. Chrysler va pastra 19,9% din actiuni din noua companie, Chrysler Holding LLC, si din viitoarea Chrysler Corporation. Aceasta va produce si vinde marcile Chrysler, Dodge si Jeep si va detine Chrysler Financial Services, care furnizeaza servicii financiare pentru aceste masini in regiunea NAFTA.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri