Ministerul Economiei va cauta o locatie pentru o noua centrala nucleara
Data publicarii: 05-10-2007 | EconomieMinisterul Economiei si Finantelor va stabili, in perioada urmatoare, locatia pentru construirea unei noi centrale nucleare, in scopul asigurarii resurselor energetice ieftine, a anuntat, vineri, la Cernavoda, premierul Tariceanu.
"Sunt studii mai vechi privind construirea unei noi centrale nucleare, studii in care au fost evaluate anumite locatii. Dupa finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, trebuie sa continuam dezvoltarea sectorului nuclear pentru a asigura Romaniei pe termen lung resurse energetice ieftine", a explicat premierul.
Tariceanu a explicat ca a mandatat Ministerul Economiei si Finantelor sa gaseasca o locatie optima pentru noua centrala nucleara. "Trebuie sa gasim noi resurse de energie in perioada urmatoare si trebuie sa ne orientam spre energii curate, cum ar fi cea nucleara si hidroelectrica", a precizat premierul.
Acesta a mai aratat ca unul din motivele pentru care preturile la energie au crescut foarte mult este utilizarea combustibililor fosili. "Este clar ca va trebui sa se construiasca o noua centrala nucleara, dar pentru ca un astfel de proiect dureaza foarte mult, aceste lucruri trebuie anticipate", a adaugat Tariceanu.
La randul sau, ministrul economiei Varujan Vosganian a precizat ca realizarea unei noi centrale nucleare se bazeaza pe mai multe argumente. "In ceea ce priveste resursele de gaze, avem o viziune prudenta in viitor. In conditiile in care in prezent raportul utilizarii gazelor este de 70-30 in favoarea gazelor din productia interna, pe viitor se estimeaza ca procentul va fi egal pentru ca ne vom diversifica sursele de import. Mai mult, nivelul de utilizare eficienta a huilei scade", a adaugat Vosganian.
Premierul Tariceanu si ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, participa, vineri, la Cernavoda, la inaugurarea oficiala a reactorului 2 de la Cernavoda.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024