RCS & RDS risca amenda de 5% din cifra de afaceri

Data publicarii: 21-12-2007 | Afaceri

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) ar putea amenda operatorul RCS & RDS cu pina la 5% din cifra de afaceri pentru nerespectarea tarifului de interconectare reglementat in domeniul telefoniei, a anuntat ieri institutia. Pentru a nu fi amendata, compania trebuie sa faca dovada indeplinirii obligatiilor impuse pina la data-limita de 25 ianuarie 2008.

Operatorul a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 781,33 milioane de lei (215,6 milioane de euro) si un profit net de 122,73 milioane de lei (33,87 milioane de lei).

In luna august 2007, ANRCTI a comunicat RCS&RDS o decizie prin care compania era obligata sa practice un tarif de maximum 1,15 eurocenti/minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS & RDS, precum si sa publice pe pagina sa de Internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la reteaua sa.

In plus, ANRCTI a impus furnizorului un termen maxim de negociere pentru incheierea unui acord de interconectare de doua luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens. ANRCTI precizeaza ca, in ultimele luni, a primit sesizari de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul RCS & RDS de a modifica tariful de interconectare si la practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 eurocenti/minut.

Totodata, la solicitarea ANRCTI, compania nu a putut face dovada negocierilor pe care le poarta cu alti operatori privind modificarea acordurilor de interconectare. ANRCTI a amendat RCS & RDS si in luna septembrie 2007 cu 100.000 de lei, pentru ca nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de Internet, punctele de interconectare. Solicitata, RCS & RDS nu si-a precizat pozitia referitoare la comunicatul ANRCTI pina la inchiderea editiei.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: