Cine face selectia sefilor de filiale si sucursale ale bancilor?

Data publicarii: 10-01-2008 | Finante-Banci

Desi salariile din domeniul bancar sunt mai mult decat ispitioare, nici acest dinamic sector de activitate economica nu poate sa nu se planga de lipsa fortei de munca, noteaza Curentul. Extinderea fara precedent a retelelor bancare, intrarea de noi actori odata cu accederea Romaniei in Uniunea Europeana sunt doi factori care au condus la o presiune foarte mare pe cererea de munca in domeniul financiar. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca un alt segment conex, cel al asigurarilor, a explodat si el odata cu startul pensiilor private (obligatorii sau facultative) ceea ce a determinat crearea de zeci de mii de locuri de munca.

Una peste alta, deja bancherii se plang ca nu mai au de unde sa ia oameni si ca preturile fortei de munca bine calificate in domeniu devin mult prea mari (sunt functii platite chiar la nivelul UE!)

Se implineste deja anul de cand ziarele abunda de astfel de anunturi de angajare, sunt deja pagini de internet dedicate exclusiv joburilor bancare, iar periodic, marii actori fac targuri de recrutare de noi angajati.

Iar faptul ca se largeste sita de selectie devine din ce in ce mai evident. Daca in urma cu cinci ani sondajele aratau ca pentru a patrunde intr-o banca era nevoie de relatii si spaga, acum se gasesc la anunturi de angajare inclusiv posturi de middlemanagement. Pe cale de consecinta apar si erorile de triere. Cea mai recenta poate fi considerata cea aparuta ieri in presa: directorul unei sucursale bancare a BancPost s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc din Capitala si este de cinci zile in coma la Spitalul Pantelimon.

Motivul: barbatul a subtilizat din banca 100.000 de euro tocand mai mult de jumatate intr-un cazino. Surpriza apare la CV: directorul avea doar 27 de ani. Ne intrebam cata experienta a putut acumula acesta pentru a accede la o asemenea rsponsabilitate? Internetul abunda si el pe forumuri de greseli manageriale la nivel de sucursale bancare, fie ca e vorba de credite, fie de simple administrari de conturi. Nu ne ramane decat sa ne intrebam cat se va mai putea intinde acest elastic fara sa se rupa?

Curentul

Mai citeste si:

Un director de agentie Bancpost s-a aruncat de la etajul 8 dupa ce a furat 100.000 de euro din banca
O parte din suma sustrasa din banca de directorul care s-a aruncat de pe bloc e de negasit
Mai multi bancheri s-au sinucis, coplesiti de problemele financiare

Ultimele stiri pe BankNews.ro: