O parte din suma sustrasa din banca de directorul care s-a aruncat de pe bloc e de negasit

Data publicarii: 10-01-2008 | Finante-Banci

Aproximativ 40.000 de euro din cei 100.000 reclamati de Bancpost ca fiind disparuti din agentia de pe Bulevardul Timisoara sunt de negasit, iar politistii care investigheaza cazul apreciaza ca ar putea afla ce s-a intamplat cu banii dupa ce va fi audiat cel care i-a sustras din banca.

Potrivit unor surse din Politia Capitalei, Adrian Pascu, de 27 de ani, administratorul sucursalei Bancpost de pe Bulevardul Timisoara, a ridicat nejustificat bani din banca de trei ori, in zilele de 30 decembrie 2007, 1 si 2 ianuarie 2008 potrivit inregistrarilor sistemului video de securitate. Imaginile arata ca Pascu a ridicat bani atat din seiful unitatii si dintr-un bancomat, dar fara sa foloseasca un card de client, ci deschizand caseta de valori a aparatului.

Potrivit anchetatorilor, tot in aceste zile, Pascu si-ar fi petrecut mai multe ore in cazinoul unui hotel de lux bucurestean, iar investigatiile ulterioare arata ca era un impatimit al jocurilor de noroc fiind filmat de mai multe ori de sistemele de securitate ale mai multor cazinouri. Potrivit primelor date, Adrian Pascu a jucat la ruleta, in cele trei zile, aproximativ 60.000 de euro. In seara zilei de 30 decembrie 2007 nu a jucat o suma mare, insa a pierdut.

Banca a sesizat lipsa banilor in dimineata zilei de 3 ianuarie si a pus la dispozitia anchetatorilor inregistrarile video.


Sursa: Gardianul.ro

Pascu a fost cautat la domiciliu, insa nu a fost gasit, iar in cursul noptii de 3 spre 4 ianuarie dispeceratul Politiei Capitalei a fost anuntat ca acesta s-a aruncat de pe terasa unui bloc situat pe strada Foisorului, din sectorul 2 al Capitalei. Ancheta a mai stabilit ca Pascu a incercat sa se spanzure inainte sa se arunce in gol insa cablurile din care si-a facut latul au cedat.

Tanarul a supravietuit caderii si a fost transportat la Spitalul Sf. Pantelimon unde este internat in stare critica. Medicii sunt rezervati in privinta sanselor sale de supravietuire, insa au apreciat ca ziua de miercuri a adus o amelioarare privind strarea lui de sanatate. Pana acum au fost audiati parintii tanarului, prietena acestuia si unii angajati ai cazinoului. Politistii nu au in momentul de fata informatii despre diferenta de 40.000 de euro si asteapta ca tanarul sa-si revina pentru a fi audiat.

NewsIn

Mai citeste si:

Un director de agentie Bancpost s-a aruncat de la etajul 8 dupa ce a furat 100.000 de euro din banca
Mai multi bancheri s-au sinucis, coplesiti de problemele financiare
Cine face selectia sefilor de filiale si sucursale ale bancilor?

Ultimele stiri pe BankNews.ro: