GPS-ul auto face furori printre romani
Data publicarii: 09-02-2008 | AutoDesi costa cel putin cateva sute de lei, dispozitivele de localizare sunt foarte dorite si apreciate de soferii din tara noastra, noteaza Evenimentul Zilei.
Dupa ce romanii au trecut de febra celularului, a bluetoothului la ureche sau de cea a playerului muzical, a venit acum vremea unui alt dispozitiv. Este vorba de sistemul de pozitionare globala - Global Positioning System (GPS) - destinat automobilelor. Foarte multi romani, fie ca au nevoie de el sau nu, au un astfel de terminal agatat de o ventuza la mijlocul parbrizului. Si cei care locuiesc de ani de zile intr-un oras, ii cunosc fiecare straduta si fundatura si nu prea calatoresc dincolo de periferiile lui, isi cumpara, totusi, un GPS.
"Este util deoarece iti arata blocajele existente in trafic", ne-a spus Irina, o soferita. "Daca cumva ai ghinionul sa te ratacesti prin Budapesta, spre exemplu... iti salveaza cateva ore de umblat aiurea. Unii isi iau numai pentru Romania, pentru a gasi rute ocolitoare sau cel mai scurt drum", a mai spus ea. Cu toate acestea, multe dintre modelele existente nu sunt atat de avansate incat sa indice blocajele. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii utilizatori se plang ca pentru Romania nu prea se gasesc harti performante care sa-ti arate drumul, daramite blocajele.
"Problema Romaniei este ca nu prea are harti detaliate. (…) Cand am ajuns pe la Sibiu odata, nu am mai vazut nimic in afara de drumul national. In rest, se poate folosi pentru diverse chestii. De exemplu, mi-am localizat terenul agricol de la tara si l-am masurat cu GPS-ul. Se iau coordonatele si calculeaza singur distantele cu o eroare de vreo 10-15 metri", ne-a explicat Ovidiu cum isi foloseste propriul GPS. "Daca pleci afara, e foarte util pentru ca hartile lor sunt foarte bune. L-am testat in Germania si merge foarte bine", a adaugat el.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri