Codul fiscal nu va fi modificat in acest an, afirma Vosganian

Data publicarii: 15-04-2008 | Finante-Banci

Ministerul Economiei si Finantelor a analizat toate posibilitatile de modificare a codului fiscal si a decis ca in 2008 nu va aduce modificari care sa fie puse in aplicare din 2009, a declarat marti ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

"De la modificarea codului fiscal din 2004 am avut stabilitate fiscala, iar in ciuda reprosurilor, stabilitatea fiscala este o forma evoluata de strategie fiscala", a spus Vosganian, la incheierea programului "Finalizarea armonizarii legislatiei fiscale si consolidarea administratiei fiscale", desfasurat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), de Agentia fiscala din Spania si de Directia Taxe si Impozite din Franta.

In ultimii ani, Romania a avut un plus de 4-5% din produsul intern brut (PIB) la incasarile publice, cu toate ca din 2007 a trecut la metodologia europeana, a apreciat Vosganian.

Ministrul a tinut sa mentioneze ca impozitul marginal pe forta de munca era in 2004 de 40%, la care se adaugau contributiile, ajungandu-se astfel la 89%. In prezent, impozitul pe venituri este de 16%, la care se adauga contributiile sociale si, in total, se plateste pentru fiecare loc de munca 55,5% din venitul brut.

"In viitor, vrem sa monitorizam in timp real toate tranzactiile imobiliare si mobiliare si sa vedem cine mai uita atunci de taxa pe valoare adaugata", a adaugat el.

NewsIn