Moartea Ralucai Stroescu, subiect tabu la Ernst & Young

Data publicarii: 23-04-2008 | Diverse

Moartea Ralucai Stroescu, unul dintre managerii companiei Ernst & Young care a decedat din cauza ritmului infernal de munca si al malnutritiei, este in continuare subiect tabu in companie, potrivit declaratiilor unor fosti si actuali angajati.

In urma materialului publicat ieri de "Evenimentul zilei" despre conditiile de munca din multinationalele de audit, reactiile cititorilor s-au tinut lant. "Daca iti intrebai consilierul (seful - n.r.) despre felul in care Raluca s-a extenuat pana la moarte, nu ti se raspundea si chiar ti se atragea atentia ca n-ar mai trebui sa intrebi", a povestit tanarul.

"Eu stiam de povestea ei, atunci cand m-am prezentat la angajare. Insa salariul era asa de mare, iar primele doua luni au fost atat de interesante, incat m-am decis sa mai raman. N-am mai rezistat apoi decat patru luni, timp in care am fost suspect de hepatita si mi-am pierdut viata personala, desi nu eram decat junior in firma. Managerii munceau mai mult", povesteste el.

Potrivit fostului angajat, orele suplimentare sunt platite foarte bine, cu 175% mai mult fata de orele de program. Un auditor junior (a doua treapta in ierarhia companiei) are un salariu de baza de 1.900 de lei, iar leafa lui lunara putea ajunge chiar si la 3.800 de lei, in conditiile in care fiecare ora suplimentara este platita cu 202 lei.

"Au declarat prin presa ca programul de lucru va fi mai lejer, insa nu s-a schimbat nimic in ultimul an. Nimeni nu te obliga sa stai peste program, dar pur si simplu nu poti sa spui «nu» atunci cand ti se da ceva de facut", spune un alt angajat.

Evenimentul Zilei

Mai citeste si:

Soc in lumea business-ului: o tanara a murit de prea multa munca
Cazul Raluca Stroescu: cine e vinovat de moartea ei?
Sindromul Raluca - Simptome ale epuizarii fizice