Noul model iPhone ar putea contribui la dezvoltarea tehnologiei 3G in Romania

Data publicarii: 08-08-2008 | IT&C

iPhone 3G va ajuta la dezvoltarea tehnologiei 3G si se va cumpara la fel de bine ca si predecesorul sau 2G, in principal de utilizatorul obisnuit de telefonie mobila, indiferent de pretul la care va sosi pe piata, a declarat redactorul sef adjunct PC Magazine Romania, Cristian Lacraru.

"Acum, 3G-ul e inteles in cea mai mare parte drept video telefonie. Nu ca nu ar fi asa, dar departe gandul de dezvoltare a 3G pentru asa ceva. Aceasta idee predomina in randul consumatorilor obisnuiti. Nu se aplica insa si oamenilor de afaceri. Cred insa ca iPhone se va vinde in principal catre consumatorul de rand, indiferent de pretul la care va sosi pe piata", a declarat Cristian Lacraru.

Potrivit specialistilor, iPhone poate contribui la dezvoltarea 3G, dar mai ales a continutului ce poate fi accesat cu 3G, in conditiile in care Romania a avut si are un ritm foarte bun de absorbtie a tehnologiei. Astfel, "un echipament in plus, mult diferit de ce se afla acum pe piata, cu design si functionalitati absolut interesante, poate schimba putin din perceptia 3G-ului si poate contribui la o dezvoltare intr-o noua directie a acestuia. Cresterea vitezelor de manipulare a datelor si educarea si informarea consumatorilor vor dezvolta aplicatii noi, dar mai ales continut. Iar directia corecta este catre servicii. Continutul se va dezvolta mult iar echipamentele cu ecrane mari si functionalitati extinse, asa cum este iPhone, vor aduce unealta in mana consumatorului devorator de continut", considera Lacraru.

Cu toate acestea, iPhone, noua varianta, nu este lipsit de unele probleme.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul de specialitate iLounge.com, in urma rapoartelor din ultima saptamana de aparitie a unor fisuri la carcasa din plastic a iphone-ului 3G, a rezultat faptul ca unele ecrane iPhone 3G  sunt sensibile la intruziunea de praf si murdarie, de crearea de puncte care sunt lipite de sub sticla de pe fata telefonului. Potrivit mai multor cititori  intr-un forum de postare al unui site de specialitate, problema ar putea fi legata de un sigiliu din jurul ecranului, care permite, din cauza decalajului intre ecran si rama, infiltrarea de particule mici de praf in interiorul dispozitivului. Un editor al site-ului a confirmat ca exista o problema de intruziune de praf in telefon, postand si o fotografie pentru a-i intari afirmatiile. Potrivit articolului, este posibil ca problema sa se agraveze in timp si ar putea conduce la mai multe probleme semnificative si daune, acesta recomandand reurnarea oricaror unitati cu aceasta problema, la Apple, pentru inlocuire. 

De asemenea, din ce in ce mai multi utilizatori au inceput sa reclame probleme la display-ul iPhone-ului, pe motiv ca pixelii, in zone aleatorii ale ecranului, sunt nefunctionali. Fiecare astfel de aparat returnat a fost inlocuit cu un iPhone nou, Apple fiind foarte receptiv la astfel de probleme, in ciuda faptului ca in contractul de cumparare nu exista o clauza de functionalitate de 100% a pixelilor. Problema este denumita mai comun Dead Pixel.

"S-a vorbit destul de mult si despre probleme pe care le-a avut pana acum iPhone. S-a vorbit deoarece este un element interesant in evolutia tehnologiei si telefoniei. Atat timp cat producatorul rezolva problemele aparute pe moment clientului, eu, ca simplu consumator de tehnologie, sunt multumit. Important este sa nu am timpi morti foarte mari si in acelasi timp important sa vad din partea producatorului implicare. Daca el e receptiv la probleme (este normal ca un produs nou, aflat la prima versiune, sa vina si cu ceva probleme care au scapat echipelor de testare), urmatoarele versiuni ar trebui sa fie mai stabile si sa elimine bug-urile. Si cu siguranta asa va fi", a adaugat Lacraru.

In Romania, Orange va aduce noul iPhone 3G pe data de 22 august, aparatul imbinand toate caracteristicile iPhone si capabilitatile retelei 3G, se arata intr-un comunicat de presa, transmis de compania de telefonie mobila.

NewsIn