Castelul Bran - pe locul 2 in lista Forbes a celor mai scumpe proprietati din lume

Data publicarii: 18-09-2008 | Imobiliare

Cu nu mai putin de 17 dormitoare, Castelul Bran a ajuns astazi una dintre cele mai scumpe proprietati ale lumii, ocupand locul 2 in topul Forbes, noteaza Gandul.

Estimat la 140 millioane USD, Castelul Bran a fost construit in 1212, pe o suprafata de 20 de pogoane, in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov. Desi a intrat in circuitul si folclorul turistic drept castelul lui Dracula, aici turnandu-se si pelicula "Interviu cu un vampir", se pare ca Vlad Tepes nu a locuit niciodata aici, cum spune legenda. Castelul Bran a fost restituit in natura de statul roman lui Dominic de Habsburg si celor doua surori ale sale, in calitate de mostenitori ai principesei Ileana.

Pe primul loc in lista Forbes se situeaza o proprietate evaluata la 165 millioane dolari si situata in Beverly Hills, pe o suprafata de 6 pogoane jumatate de teren. 29 de dormitoare, 40 de sali de baie, trei piscine si o sala de cinema se afla in interiorul acestei vile somptuoase, construita in 1926. In 1972, aici a fost filmat celebrul film "Nasul".

Mai spatioasa decat Buckingham Palace, proprietatea aflata pe locul 3 in lista Forbes se afla in Updown Court Windlesham, Surrey. Are 103 camere, sali de bal, o intrare somptoasa, sala de squash, pista de bowling, sala de cinema de 50 de locuri, parcare pentru 8 limuzine, padure si gradina de 58 pogoane. Casa este evaluata la 138 millioane dolari.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: