Rusia are propriul plan de reorganizare a finantelor mondiale
Data publicarii: 27-10-2008 | InternationalRusia a elaborat un plan propriu pentru restructurarea sistemului financiar mondial, pe care presedintele rus Dmitri Medvedev il va prezenta in noiembrie in cadrul unei reuniuni mondiale pe tema crizei financiare, a spus duminica un oficial guvernamental, citat de Reuters.
In cadrul summitului, gazduit in 15 noiembrie, la Washington, de presedintele SUA, George W. Bush, se va discuta despre cauzele crizei si despre principiile pe baza carora urmeaza sa fie reformate autoritatile de reglementare a pietelor financiare si institutiile.
Printre invitati se numara membrii G20, din care fac parte cele mai mari economii ale lumii, dar si mari tari emergente precum China, India, Brazilia si Rusia. Sunt invitati la reuniune si sefii Bancii Mondiale, Fondului Monetar International (FMI), ONU si Forumului Financiar pentru Stabilitate.
Prim vicepremierul rus Igor Suvalov a declarat la canalul de televiziune de stat Vesti ca propunerile lui Medvedev cuprind "masuri pentru (a revizui) cadrul financiar international, privind modul cum ar trebui sa functioneze institutiile financiare internationale si privesc, de asemenea, reglementarile nationale".
Suvalov nu a dat detalii, dar a reamintit pozitia generala a Rusiei. "Sistemul financiar mondial care exista in prezent este neadecvat conditiilor in care traim. In Federatia Rusa, conducerea noastra a vorbit in mod constant despre aceste lucruri in ultimii ani", a spus el.
Oficialul rus a mentionat ca Rusia nu si-a propus sa se izoleze de restul lumii in timpul crizei, subliniind ca este parte a economiei mondiale. Daca economia mondiala sufera, cresterea economica a Rusiei va fi afectata, a aratat Suvalov.
"Stiti ca avem planuri ambitioase pentru dezvoltarea tarii pana in 2020 si pentru aceasta trebuie sa mentinem ritmuri inalte de crestere economica", a spus oficialul rus.
"De aceea suntem interesati ca, impreuna cu G20 - si poate ca acest club va fi extins mai tarziu - sa stabilizam sistemul financiar mondial si, in general, sa realizam o crestere economica pozitiva", a adaugat Suvalov.
Unii analisti spun ca actuala criza, impreuna cu ieftinirea materiilor prime si a combustibililor, va pune capat boom-ului economic al Rusiei, care a reanimat ambitiile Moscovei de a deveni una din marile economii ale lumii si un jucator politic de talie mondiala.
Medvedev a sustinut insa, saptamana trecuta, ca turbulentele dau Rusiei sansa sa-si modernizeze economia si sa ajunga la un rol mai important la scara mondiala.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI