OTP Bank nu accepta ajutorul dat de statul maghiar

Data publicarii: 17-11-2008 | International

Managementul OTP Bank a anuntat ca nu va incuraja actionarii sa se pronunte in favoarea acceptarii fondurilor acordate de guvernul maghiar pentru protejarea sistemului financiar national, argumentand ca dispun de suficiente lichiditati pentru a-si desfasura operatiunile pentru mai mult de un an, scrie Portfolio.

Scopul fondurilor este asigurarea lichiditatilor in sistemul bancar serios afectat de criza creditelor declansata in Statele Unite in urma cu un an si extinsa si in Europa in ultimele luni. Directorul financiar al OTP Bank, Laszlo Urban, a spus ca instutia are un fond de rezerva de peste 1,5 miliarde euro, suficient cat sa il dispenseze de banii veniti de la stat.

Acesta a mai adaugat ca daca situatia nu se va imbunatati nici anul viitor vor recuge la vanzarea unor divizii din Europa Rasariteana pentru asigurarea lichiditatilor, insa nu a dat detalii despre tarile avute in vedere, precizand doar ca nu este obligatoriu vorba despre Slovacia si Serbia, numele cele mai vehiculate in ultima perioada.

OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a anuntat vineri o crestere de trei ori a profitului net din al treilea triemstru, la 802 milioane dolari, pe fondul castigurilor din vanzarea diviziei de asigurari. OTP a vandut in februarie 2008 afacerile cu asigurari catre Groupama SA, pentru 772 milioane dolari.

George Trifu