Principalii producatori europeni de electricitate emit tot mai mult CO2
Data publicarii: 25-11-2008 | MediuPrincipalii producatori europeni de electricitate au produs 800 milioane de tone de CO2 in 2007, cu 3% mai mult decat anul precedent, din cauza unei cresteri a productiei de electricitate si a unei recurgeri mai mari la energiile fosile, potrivit unui studiu al cabinetului PWC, publicat marti.
Potrivit AFP, in raport cu 2001, emisiile de CO2 din partea cele mai mari 22 grupuri de electricitate din Europa au crescut cu 46 milioane de tone, adica o crestere cu 6%.
Cele trei grupuri care au irnegistrat cea mai mare crestere a emisiilor in 2007 sunt grupul ceh CEZ, plus 29%, si grupurile germane EON, plus 10%, si RWE, plus 3%. Aceste cresteri se explica printr-o mai mare productie de electricitate combinata cu o schimbare a "mixului energetic" (o mai mica recurgere la nuclear si sursele alternative de energie si o mai mare folosire a carbunelului, gazului si petrolului).
Principalii emitatori de CO2 in Europa sunt germanul RWE, cu 147 milioane tone, francezul EDF, cu 94 milioane tone, germanul EON, cu 87 milioane tone, suedezul Vattenfall, cu 74 milioane tone si spaniolul Endesa, cu 64 milioane tone.
Principalul producator european de electricitate, EDF, este totusi unul dintre grupurile care au emis cea mai redusa cantitate de CO2 la megawat pe ora produs. Cu 145 kilograme de CO2 la megawat pe ora, francezul este pe locul cinci dintre grupurile care au cel mai scazut "factor carbon". Media europeana este de 373 kilograme de CO2 la megawat pe ora, in crestere in raport cu 2006 (367 kg CO2/MWh).
Potrivit lui Olivier Muller, de la cabinetul PricewaterhouseCoopers (PCW), emisiile de CO2 de la grupurile europene de electricitate va mai creste in 2008. "Sfarsitul anului 2008 va consuma multa energie, deci si emisiile vor creste", a spus el.
Totusi, cabinetul PWC este de parere ca este posibila "reducerea emisiilor de CO2 cu jumatate in raport cu nivelul din 2006".
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri